Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Опалювальний сезон у Мелітополі розпочнеться 25 жовтня

2
1272

У понеділок, 25 жовтня, у Мелітополі розпочнеться опалювальний сезон 2021-2022 років. Відповідне рішення було прийняте сьогодні, 22 жовтня, на позачерговому засіданні виконавчого комітету.

У зв'язку зі зниженням середньодобової температури, ростом захворювання на COVID-19 та загострення респіраторних захворювань, а також у зв'язку з необхіднюстю дотримання санітарних норм з 25 жовтня опалювальний сезон 2021-2022 років розпочнеться для об’єктів ТОВ «ТЕПЛО-МЕЛІТОПОЛЬ», управління освіти, відділу охорони здоров’я, управління культури та молоді, будинків та квартир, які мають централізоване опалення.

Автономні котельні та автономні котли, що є на балансі зазначених розпорядників, розпочнуть роботу вже 24 жовтня.

У разі виникнення аварійних ситуацій слід інформувати диспетчера управління з питань надзвичайних ситуацій виконавчого комітету за телефонами: 49-05-60, 44-80-15, 096-44-72-200 (цілодобово).

Мелітопольський міський голова Іван Федоров зазначив, що згідно з регламентом запуску опалювального сезону на подачу тепла у квартири дається до 5 діб. Проте відповідальним особам ставиться задача зробити це у найкоротший термін — до 27 жовтня.

Крім того, на позачерговому засіданні виконавчого комітету були розглянуті питання затвердження тарифів, переліку та вартості послуг. Зокрема, про встановлення тарифів на теплову енергію та послугу з постачання теплової енергії ТОВ “ТЕПЛО-МЕЛІТОПОЛЬ”, про встановлення тарифу на теплову енергію ТОВ «Теплоінвест – Азов», ТОВ «Теплоінвест-Хортиця», ТОВ «Теплоінвест-Запоріжжя», ТОВ «Теплосервіс – Андріївка» та ТОВ «Візард Груп». На сьогодні тариф приватних постачальників теплової енергії на 16 % нижче, ніж у ТОВ “ТЕПЛО-МЕЛІТОПОЛЬ”.

У зв'язку з ростом ціни на газ для бюджету діючий тариф зросте на 83 %, тариф для інших споживачів зросте на 105 %. За словами Івана Федорова, це дуже важка ситуація для бюджетних установ Мелітополя. У зв'язку з ростом тарифу бюджету потрібно додатково 60 млн гривень лише на оплату опалення. Іван Сергійович висловив сподівання,  що держава знайде механізми для додаткової дотації бюджетам, аби ті мали змогу покрити цю різницю.

Мелітопольський міський голова акцентував на тому, що тариф для населення у опалювальному сезоні 2021-2022 рр. залишиться незмінним, незважаючи на те, що у зв'язку з ростом цін на розподіл та транспортування газу, електроенергію та інших складових тарифу він має здорожчати на 16 %. Збитки підприємства ТОВ “ТЕПЛО-МЕЛІТОПОЛЬ” у зв'язку з цим становитимуть 46,2 млн гривень.

- Ми розуміємо, що жителі Мелітополя, як і всієї України, не мають можливості платити за опалення більше. Ми також розуміємо, що квитанція на оплату опалення сьогодні є найбільшою серед всіх платіжок за послуги ЖКГ. Тому вирішено залишити тариф на рівні минулого року, - прокоментував Іван Сергійович.

Зазначимо, що наприкінці вересня Прем’єр-міністр України, Міністр розвитку громад та територій та Міністр енергетики, НАК «Нафтогаз України», Офіс Президента України, Асоціація міст України та Палата місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 рр. Згідно документу, до місцевих бюджетів буде додатково спрямовано 4 % податку на доходи фізичних осіб, а з 4-го кварталу вони мають отримати від держави додаткову дотацію, аби компенсувати збитки у звязку з непідвищенням тарифу.

Також за темою

Національна гвардія України відзначає десяту річницю створення. Читати далі

Національна гвардія України відзначає десяту річницю створен...

Нацгвардійці пліч-о-пліч з іншими формуваннями Сил оборони вже 10 років виконують завдання на всіх «найгарячіших» напрямках. 
 День Служби безпеки УкраїниЧитати далі

День Служби безпеки України

Професійне свято спецпризначенців запроваджене згідно з Указом Президента від 22 березня 2001 року.
До уваги зацікавлених осіб!Читати далі

До уваги зацікавлених осіб!

Відбудеться засідання комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені (пошкоджені) об’єкти нерухомого майна