Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

СКЛАДАННЯ РІЗНОМАНІТНИХ СПИСКІВ ОСІБ ЗА МІСЦЕМ ЇХ ПРОЖИВАННЯ - ЦЕ КОЛАБОРАЦІОНІЗМ ТА КРИМІНАЛЬНИЙ ЗЛОЧИН

4
2071

До уваги представників органів самоорганізації населення міста Мелітополя: старших по будинку, голів ОСББ, квартальних мікрорайонів міста!

До виконавчого комітету Мелітопольської міської ради постійно надходить інформація щодо співпраці старших по будинку, голів ОСББ, квартальних мікрорайонів міста з незаконною окупаційною адміністрацією та ФСБ російської федерації.

Зокрема, незаконна окупаційна адміністрація та ФСБ російської федерації намагаються примусити старших по будинку, голів ОСББ, квартальних мікрорайонів міста складати різноманітні списки осіб:

- осіб, які беруть або брали участь у захисті України у правоохоронних органах, збройних формуваннях ЗСУ, Національної гвардії України, підрозділів територіальної оборони;

- осіб з числа чоловіків, які є військовозобов’язаними, для можливої їх мобілізації до лав збройних формувань російської федерації;

- осіб, які займають або займали посади в органах державної влади та місцевого самоврядування;

- осіб, які тимчасово виїхали за межі Мелітополя у зв’язку із збройною агресією російської федерації;

- осіб пенсійного віку;

- та інші.

Звертаємо увагу на те, що подібна інформаційна діяльність є одним з видів колабораціонізму та є кримінальним злочином. Зокрема, відповідно до частини шостої статті 111-1 Кримінального кодексу України будь-які дії громадян України, які спрямовані на здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та/або його окупаційною адміністрацією вважаються кримінальним злочином та караються позбавленням волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Зі змістом статті 111-1 Кримінального кодексу України можна ознайомитися за наступним посиланням.


Увага! Про факти колабораціонізму з боку старших по будинку, голів ОСББ, квартальних мікрорайонів міста у вигляді здійснення ними інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та/або його окупаційною адміністрацією можна повідомляти на спеціальну електронну адресу: [email protected] (в тому числі анонімно).

Отримана інформація буде перевірена та за наявності ознак колабораціонізму буде передана до Служби безпеки України для початку здійснення досудового розслідування кримінального провадження за статтею 111-1 Кримінального кодексу України.

Також за темою

Національна гвардія України відзначає десяту річницю створення. Читати далі

Національна гвардія України відзначає десяту річницю створен...

Нацгвардійці пліч-о-пліч з іншими формуваннями Сил оборони вже 10 років виконують завдання на всіх «найгарячіших» напрямках. 
 День Служби безпеки УкраїниЧитати далі

День Служби безпеки України

Професійне свято спецпризначенців запроваджене згідно з Указом Президента від 22 березня 2001 року.
До уваги зацікавлених осіб!Читати далі

До уваги зацікавлених осіб!

Відбудеться засідання комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені (пошкоджені) об’єкти нерухомого майна