Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Мелітополь обміняється досвідом з реалізації інфраструктурних проєктів з Маріуполем

5
1085

     Сьогодні, 29 квітня, Мелітополь приймає гостей з Маріупольської міської ради та надійних партнерів — представників проєкту “Надзвичайна кредитна програма для відновлення України”, що реалізується за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру. Кращі практики та напрацювання міста презентував Мелітопольський міський голова Іван Федоров.
Іван Федоров зазначив, що за фінансової підтримки Європейського інвестиційного банку протягом останніх чотирьох років Мелітополю вдалось реалізувати 15 масштабних проєктів. Нове життя отримали об'єкти соціальної інфраструктури — навчальні, дошкільні, медичні та спортивні заклади.

      - Раді вітати наших гостей з Маріуполя! Подібні візити допомагають нам отримати новий досвід, розширити межі, почерпнути щось корисне. Обмін досвідом — це завжди привнесення чогось нового на ту чи іншу територію. Думаю, це позитивно вплине не тільки на розвиток наших міст, а й на розвиток всієї країни, - зазначив Іван Сергійович.
     Мелітопольський міський голова розповів, що співпраця міста з Європейським інвестбанком в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України розпочалась з проєктів тепломодернізації.
      - Спочатку ми утеплювали медичні та освітні заклади. Таким чином ми вирішили проблему дитсадків та шкіл блочного типу, в приміщеннях яких температура взимку була незадовільною. Після ми почали реалізовувати комплексні проєкти. Це вже не тільки утеплення будівель, а й заміна комунікацій, придбання обладнання та оснащення, ремонти, благоустрій території, - розповів Іван Федоров.
     Іван Сергійович презентував гостям кращі практики Мелітополя, що були реалізовані в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України.
     Керівник проєкту “Надзвичайна кредитна програма для відновлення України” ПРООН Ігор Кістеньов-Кавказький розказав про співпрацю проєкту з українськими містами. Реалізується програма в 9-и областях України. І Мелітополь з Маріуполем в цій роботі є беззаперечними лідерами.
      - Ми співпрацювали з багатьма територіями. Деякі були активними, потім їхня активність згасала. І у нас є два беззаперечних лідера — це Мелітополь і Маріуполь. У вас ми бачимо стабільний та яскравий прогрес, ви класні менеджери. Приклад Мелітополя в Запорізькій області вражає — з 30 проєктів в області 15 реалізується в Мелітополі. Це показник того, що в місті є гарний менеджер, - зазначив Ігор Кістеньов-Кавказький.
     Про свій позитивний досвід з реалізації інфраструктурних проєктів в рамках співпраці з Європейським інвестбанком розказали і гості з Маріуполю. Місту є, чим пишатись, проте не менш цінним для нього є і досвід Мелітополя. Заступник Маріупольського міського голови Сергій Захаров зауважив, що чув про Мелітополь лише позитивні відгуки.
      - У нас з вами один вектор розвитку, одна філософія, ми близькі по духу і навіть по назві. Ми подивились на ваші проєкти — ви просто молодці! Хочу подякувати Європейському інвестиційному банку та Надзвичайній кредитній програмі для відновлення України. Ви підтримали нас у складні часи і сьогодні ми маємо змогу реконструювати лікарні, дитсадки, школи. Це висока відповідальність — це не просто реконструкції, це наше ім'я, - зауважив Сергій Захаров та висловив надію на подальшу співпрацю з ЄІБ.
     В рамках візиту гості Мелітополя також відвідають з екскурсією модернізовані об'єкти соціальної інфраструктури та матимуть можливість обмінятися досвідом у двох робочих групах.

 

Також за темою

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфліктуЧитати далі

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройн...

Для батьків та опікунів які з дітьми виїхали з м. Мелітополь, є можливість оформити статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфлікту.
До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх родинЧитати далі

До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх р...

У місті Запоріжжі розпочала роботу Комунальна установа «Центр підтримки внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни та членів їх родин» М...
Два нових ЦНАПи м.Мелітополя запрацювали у Києві та ЛьвовіЧитати далі

Два нових ЦНАПи м.Мелітополя запрацювали у Києві та Львові

Мелітопольці, які вимушено виїхали з рідного міста, можуть звернутися у відділи ЦНАП у Києві та Львові за отриманням якісних послуг