Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

З НАГОДИ 35-Х РОКОВИН ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ ВІДБУВСЯ МІТИНГ

6
898

       У заході взяли участь народний депутат України Сергій Мінько, Мелітопольський міський голова Іван Федоров, перший заступник міського голови Ірина Рудакова, заступник міського голови Михайло Семікін, голова Мелітопольської районної державної адміністрації Ігор Судаков, голова Мелітопольської районної ради Сергій Прийма та ліквідатори аварії на ЧАЕС.

     Депутат Верховної Ради Сергій Мінько зазначив, що вже 35-й рік поспіль ми згадуємо страшну трагедію, яку викликала техногенна катастрофа на Чорнобильській АЕС, і вшановуємо мужній подвиг людей, які ціною власного життя в поєдинку з невидимим ворогом захищали своїх співвітчизників від смертельної радіації.

      - 26-е квітня - день, який болем і скорботою назавжди закарбувався в наших серцях. Сьогодні ми низько схиляємо голови перед ліквідаторами аварії на ЧАЕС та дякуємо нашим співвітчизникам і землякам - людям різних професій, які за службовим обов'язком і покликом серця виконували цю важку благородну місію. На жаль, з кожним роком ліквідаторів стає все менше. Роки і підірване радіацією здоров'я дають про себе знати. Хочу висловити подяку Мелітопольській громадській організації «Союз Чорнобиль» та її керівнику - Анатолію Миколайовичу Попову за активну роботу, за допомогу мелітопольським ліквідаторам, за участь в патріотичному вихованні молоді. Хотілося б, щоб така ж потужна діяча громадська організація з'явилася і в новому Мелітопольському районі. Щоб вона змогла об'єднати ліквідаторів від Приазов'я до Веселого, дати їм моральну підтримку і соціальний захист, стати опорою у вирішенні нагальних проблем. Упевнений, з боку народного депутата України і районної влади ми зможемо забезпечити необхідну підтримку, - звернувся до присутніх Сергій Анатолійович.

     Сьогодні в Мелітополі живуть 569 постраждалих у результаті аварії на Чорнобильській АЕС. Голова громадського об’єднання «Союз Чорнобиль» міста Мелітополя Анатолій Попов висловив подяку місцевій владі і народному депутату Сергію Мінько за те, що ліквідаторам приділяють достатньо уваги. Ліквідаторам він побажав здоров'я та довголіття і подякував за подвиг, який вони здійснили.

     Голова Приазовської районної організації ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС Сергій Доваль згадав, як 35 років тому за покликом серця всі вони поїхали до Чорнобиля.

     - Ми знали, куди йдемо, і чудово розуміли, чим це загрожує. Але хтось повинен був робити цю справу. І ми її зробили, - зауважив Сергій Доваль.

     По завершенню мітингу присутні поклали квіти до пам'ятника учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, за загиблими відслужили панахиду.

Також за темою

Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Центрі рекрутингу української армії Читати далі

Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Ц...

За місяць до запорізького рекрутингового центру української армії звернулося більше 700 людей
Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфліктуЧитати далі

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройн...

Для батьків та опікунів які з дітьми виїхали з м. Мелітополь, є можливість оформити статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфлікту.
До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх родинЧитати далі

До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх р...

У місті Запоріжжі розпочала роботу Комунальна установа «Центр підтримки внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни та членів їх родин» М...