Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Відбулась сесія Мелітопольської міської ради

5
1361

Сьогодні, 1 жовтня, відбулось засідання одинадцятої чергової сесії Мелітопольської міської ради. На початку заходу міський голова Іван Федоров розказав про складну епідситуацію в місті та закликав мелітопольців вакцинуватись, аби мати привілеї у разі переходу до помаранчевого або червоного рівня епіднебезпеки.

Іван Федоров наголосив, що сьогодні епідситуація у Мелітополі складна.

- Всі ви знаєте, що 23 вересня Україна увійшла до жовтої карантинної зоні. Днями 4 області були віднесені до помаранчевої зони. Запорізька область також наближується до критичної межі. І Мелітополь, на жаль, не є виключенням.

За останні 3 доби у нас зареєстровано 412 нових випадків захворювання на COVID-19 серед мешканців міста, з них 37 дітей. За словами медиків, така ситуація спостерігається протягом останніх тижнів та має тенденцію до збільшення кількості хворих. Амбулаторно сьогодні лікуються 1256 мелітопольця, з них 72 дитини. У ковідних шпиталях отримують лікування 189 пацієнтів з Мелітополя та району.

Ми сподівались, що мелітопольці будуть активно вакцинуватися, але цього не відбулося. Якщо б вакцинація була стабільною, нам би вистачило потужностей ковідного шпиталю , який ми відкрили навесні. Але днями нам вже прийшлося розконсервувати дитячий санаторій і темпи його заповнення пацієнтами нас приголомшили. Якщо така тенденція буде зберігатись, нам доведеться відкривати резервні площі для лікування хворих на ковід. Проте ми маємо розуміти: на сьогодні у нас достатньо площ, достатньо ліків, проте лікарів та медичного персоналу недостатньо. Днями я спілкувався з директором Департаменту охорони здоров'я Запорізької обласної державної адміністрації та просив відкрити ковідний шпиталь у Якимівці, аби ми мали змогу розвантажити наші ковідні шпиталі, - зазначив міський голова.

Окремо Іван Федоров розповів про вакцинацію населення від ковіду. Так, сьогодні на лікуванні у ковідному шпиталі знаходиться менше 1 % вакцинованих, тобто дієвість щеплень очевидна.

- В навчальних та медичних закладах у нас вакциновано більше 80 % співробітників. Є установи, в яких вакциновані більше 93 % співробітників і це гарна державницька позиція. Ми розуміємо: якщо Мелітополь увійде до помаранчевої зони, а це відбудеться, доступ до соціальних благ буде лише у тих, хто вакцинований, або має свіжий ПЛР-тест.

Я впевнений, що школи та дитячі садки мають працювати не в дистанційному режимі. Наслідки дистанційного навчання ми вже побачили по результатам ЗНО. Я дякую працівникам галузі освіти за свідомість та позицію, бо сьогодні вони на 80 % вакциновані і всі школи з дитсадками у нас працюють.

Якщо хтось боїться вакцинуватись, подивіться на наших медиків — вони вже більше, ніж на 80 %, вакциновані. Помаранчева зона у Мелітополі 100 % буде, 70 %, що буде і червоний рівень епіднебезпеки. І доступ до громадського транспорту, установ громадського харчування за таких умов буде лише у вакцинованих та тих, що має свіжий ПЛР-тест, - наголосив міський голова.

В ході сесії депутати міської ради розглянули питання архітектури, земельні, кадрові, фінансові, комунальні питання, програми, статути та положення. Виступаючи у блоці фінансових питань, Іван Федоров повідомив депутатському корпусу актуальну новину: вчора на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України був підписаний Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 рр.

Цей документ передбачає, що тарифи на послуги з постачання теплової енергії для населення не будуть зростати у цьому опалювального періоді. Крім того, до місцевих бюджетів буде додатково спрямовано 4 % податку на доходи фізичних осіб (64 замість 60 %), а це 30 мільйонів гривень додаткових надходжень до місцевого бюджету. Ми також отримаємо додаткову дотацію до міського бюджету.

Бюджетні організації купуватимуть газ за спеціальним тарифом, що зекономить міському бюджету близько 10 млн грн. До міста також буде повернений акцизний податок, за що міський голова подякував народному депутату Сергію Мінько, який свого часу подав відповідну правку до державного бюджету.

Підсумовуючи викладене, міський голова запевнив, що опалювальний сезон у Мелітополі буде сталим. Технічно місто до нього готове. Як тільки у Мелітополі середньодобова температура повітря дорівнюватиме вісім градусів тепла, опалювальний сезон буде розпочато.

 

Також за темою

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфліктуЧитати далі

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройн...

Для батьків та опікунів які з дітьми виїхали з м. Мелітополь, є можливість оформити статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфлікту.
До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх родинЧитати далі

До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх р...

У місті Запоріжжі розпочала роботу Комунальна установа «Центр підтримки внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни та членів їх родин» М...
Два нових ЦНАПи м.Мелітополя запрацювали у Києві та ЛьвовіЧитати далі

Два нових ЦНАПи м.Мелітополя запрацювали у Києві та Львові

Мелітопольці, які вимушено виїхали з рідного міста, можуть звернутися у відділи ЦНАП у Києві та Львові за отриманням якісних послуг