Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Ірина Рудакова: мелітопольці, вакциновані від COVID-19, можуть отримати привілеї у разі посилення карантинних обмежень

7
1040

В Мелітополі, як і по всій Україні, спостерігається ріст рівня захворюваності на ковід. На сьогодні в інфекційному шпиталі отримують лікування 161 пацієнт з міста та прилеглих районів. Якщо захворюваність поширюватиметься такими темпами, на нас чекають помаранчевий та навіть червоний рівень епіднебезпеки. Аби захистити себе від коронавірусу та запобігти посилення обмежень, перший заступник Мелітопольського міського голови Ірина Рудакова закликала мешканців міста вакцинуватись. Влада розглядає можливість, щоб під час помаранчевого та червоного рівня епіднебезпеки така категорія громадян могла отримати привілеї.

Ірина Володимирівна зазначила, за весь період пандемії у Мелітополі лабораторно підтверджено 8660 випадки ковіду, в тому числі у 375 дітей. Одужали на сьогодні 7186 мелітопольців (83 %), в тому числі 275 дітей. Станом на 29 вересня 2021 року на амбулаторному лікуванні знаходиться 1123 пацієнти. На стаціонарному лікуванні — 161 пацієнт, у відділенні інтенсивної терапії — 10 пацієнтів (на апараті ШВЛ 6 хворих). Зареєстровано за весь період 359 летальний випадок. За останні 14 днів на COVID-19 захворіли 1105 осіб.

На 29 вересня у Мелітополі вакцинувались 20003 особи (16,2 % дорослого населення), які отримали 34859 вакцин. Найбільше вакцинувались «Пфайзером» (12048 доз) та «Короноваком» (8156 доз).

- Хочу акцентувати, що до 96 % вакцинованих від ковіду переносять захворювання у легкій формі. Тому вакцинація сьогодні є найефективнішим способом захистити себе та близьких. Я закликаю мелітопольців зробити щеплення, адже це може врятувати життя! - резюмувала Ірина Рудакова.

Перший заступник Мелітопольського міського голови додала, що місцева комісія ТЕБ та НС може затвердити привілеї для вакцинованих, якщо така можливість буде у рекомендаціях державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Так, вивчається можливість роботи громадського транспорту у червоній зоні за умови, що водії та пасажири будуть вакцинованими. Також не виключено, що за умови вакцинації співробітників Центру надання адміністративних послуг або наявності “свіжого” ПРЛ-тесту (діє 72 години). Привілеї для вакцинованих також можуть розглядатися у закладах громадського харчування.

За умови посилення карантинних обмежень графік роботи Центру надання адміністративних послуг та управління соціального захисту населення може бути переглянутий: початок роботи не з 8.00, а з 9.00, аби розмежувати скупчення людей у громадському транспорті. Приймати людей будуть за попереднім записом, а очікувати виклику до спеціаліста будуть на вулиці.

Також за темою

Роковини найбільшої техногенної катастрофи – вибуху на 4-му реакторі Чорнобильської АЕС. Читати далі

Роковини найбільшої техногенної катастрофи – вибуху на...

Трагедія Чорнобиля змінила світ. Вона показала, наскільки небезпечними можуть бути технології, і яке велике значення має людська відповідальність.
Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Центрі рекрутингу української армії Читати далі

Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Ц...

За місяць до запорізького рекрутингового центру української армії звернулося більше 700 людей
Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфліктуЧитати далі

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройн...

Для батьків та опікунів які з дітьми виїхали з м. Мелітополь, є можливість оформити статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфлікту.