Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Центр первинної медико-санітарної допомоги отримав новенький Renault Duster

5
776

Мелітопольський міський голова Іван Федоров передав Центру первинної медико-санітарної допомоги ключі від новенького Renault Duster. Цей автомобіль буде закріплений за амбулаторією № 4 та стане у нагоді мобільним бригадам з вакцинації від COVID-19, які сьогодні не тільки проводять колективні щеплення, а й отримують у Запоріжжі вакцину для всього об'єднаного Мелітопольського району.

Вартість авто – 567 тис. грн. Придбано воно за кошти ЦПМСД — як відомо, після реформування амбулаторії фінансуються за кошти НСЗУ відповідно із кількістю укладених з пацієнтами декларацій.

Мелітопольський міський голова Іван Федоров зазначив, що влада продовжує курс на оновлення матеріально-технічної бази медичних закладів.

- Кілька років тому у рамках реформування первинна допомога стала фінансуватися за рахунок Національної служби здоров'я України. Лікарі нашої первинної ланки підписують декларації не тільки з мешканцями Мелітополя, а й всього Мелітопольського району. Для якісного виконання завдань їм необхідна відповідна матеріально-технічна база. Ми проаналізували автопарк, що є в наявності у медзакладів. Він був застарілим. Це не тільки постійні поломки транспорту, а й повна його невідповідність сучасним вимогам комфорту пересування, витрат палива тощо. Планомірно ми почали оновлювати матеріально-технічну бабу — від реконструкції будівель до придбання транспортних засобів, - розказав Іван Сергійович.

Міський голова акцентував, що один з найголовніших викликів сьогодні — це пандемія коронавірусу. Аби медики ЦПМСД могли не тільки оперативно проводити виїзні прийоми пацієнтів, а й кампанію з вакцинації, було прийняте рішення придбати “Рено Дастер”.

Директор Центру первинної медико-санітарної допомоги Лілія Диріна зазначила, що новий транспорт був вкрай необхідним.

- До недавнього часу ми користувались “Сенсом”, якому вже понад 10 років. Більшу частину часу він був у ремонті. Кожного разу при поїздці у Запоріжжя за вакциною, а Мелітополь сьогодні є субрегіональним складом для отримання вакцин і отримує їх для всього об'єднаного Мелітопольського району, ми боялись, щоб наша машина не зламалась. Вкрай важливо, щоб машина була у хорошому стані, бо за поломки в дорозі може відбутися розмерзання холодогенів, в яких перевозять вакцини. Зазначу, що сьогодні ми вакцинуємо колективи всього району, на день може бути по 5 виїздів. Цієї машини нам дуже не вистачало! - запевнила Лілія Диріна.

Міський голова додав, що оновлення автопарку медзакладів міста продовжиться. Зокрема, спецтранспорт для первинної та вторинної ланки планують закупати у країнах Європейського Союзу.

 

 

 

 

 

 

Також за темою

Роковини найбільшої техногенної катастрофи – вибуху на 4-му реакторі Чорнобильської АЕС. Читати далі

Роковини найбільшої техногенної катастрофи – вибуху на...

Трагедія Чорнобиля змінила світ. Вона показала, наскільки небезпечними можуть бути технології, і яке велике значення має людська відповідальність.
Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Центрі рекрутингу української армії Читати далі

Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Ц...

За місяць до запорізького рекрутингового центру української армії звернулося більше 700 людей
Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфліктуЧитати далі

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройн...

Для батьків та опікунів які з дітьми виїхали з м. Мелітополь, є можливість оформити статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфлікту.