Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Мелітопольський професійний аграрний ліцей продемонстрував нові лекційну аудиторію та майстерню

2
735

У Мелітопольському професійному аграрному ліцеї за грантові кошти Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу обладнали сучасні лекційну аудиторію та майстерню. Навчальний заклад підключився до цієї роботи та за власні кошти капітально відремонтував приміщення, де розташовані нові меблі та обладнання. З роботою оновлених класів сьогодні ознайомились Мелітопольський міський голова Іван Федоров та його перший заступник Ірина Рудакова.

Сумарна вартість реалізації проєкту - близько 1,4 млн грн. З них 880 тис. грн. - кошти Програми ООН із відновлення та розбудови миру (за фінансової підтримки Європейського Союзу), що були витрачені на закупівлю меблів та обладнання, проведення тренінгів. Ще близько 500 тис. грн. з власних коштів на капітальний ремонт приміщень, де розташоване нове устаткування, виділив професійний аграрний ліцей.
В результаті для ефективної теоретичної підготовки та зручного і безпечного практичного навчання були підготовлені нова лекційна аудиторія та майстерня.
За грантові кошти були закуплені лабораторний та випробувальний стенди, автомобільний підйомник Launch, набір інструментів, меблі та мультимедійне обладнання.
Крім того, для підвищення ефективності впровадження нового обладнання були оновлені навчальні програми і проведені тренінги для здобувачів освіти, дорослого населення і учнів інших навчальних закладів та викладачів.

Мелітопольський міський голова Іван Федоров зауважив, що сьогодні, коли питання якості освіти є одним з ключових, вкрай важливо, аби профтехосвіта відповідала сучасним вимогам.

- Роками закладам профтехосвіти не приділяли достатньо уваги, тому діти йшли сюди навчатись за остаточним принципом. На те є декілька причин. Перша — дітям було нецікаво тут навчатись, тому що матеріально-технічна база була застарілою. Друга — випускники таких навчальних закладів не могли знайти собі гарно оплачувану роботу за фахом.

Наше завдання — щоб профтехосвіта відповідала сучасним вимогам. Зазначу, що заклади профтехосвіти не є бюджетними закладами міста, вони фінансуються за рахунок обласного бюджету. Тим не менш, ми допомагаємо їм, тому що тут навчаються та стають на ноги наші діти, - підкреслив Іван Федоров.

Завдяки першому заступнику міського голови Ірині Рудаковій та Агенції розвитку Мелітополя були залучені грантові кошти на оснащення закладів профтехосвіти. Сьогодні учні професійного аграрного ліцею можуть не на застарілих стендах вивчати професію автослюсаря, а на сучасному обладнанні, яке сьогодні є не на кожній СТО.

Іван Федоров зазначив, що допомога на цьому не скінчиться. Грантові кошти також залучаються на оснащення Мелітопольського багатопрофільного центру професійно-технічної освіти, до складу якого увійшли колишні училища №№ 12 та 24, та Мелітопольське вище професійне училище, до складу якого увійшли колишні ПТУ №№ 10 та 37. Міський голова має надію, що завдяки Українському фонду соціальних інвестицій на початку наступного року розпочнеться реконструкція ВПУ.

Директор професійного аграрного ліцею Володимир Миц у свою чергу подякував команді Сергія Мінько, Івану Федорову та Агенції розвитку Мелітополя за всебічну допомогу та придбання сучасного та вкрай необхідного обладнання.

 

 

Також за темою

Національна гвардія України відзначає десяту річницю створення. Читати далі

Національна гвардія України відзначає десяту річницю створен...

Нацгвардійці пліч-о-пліч з іншими формуваннями Сил оборони вже 10 років виконують завдання на всіх «найгарячіших» напрямках. 
 День Служби безпеки УкраїниЧитати далі

День Служби безпеки України

Професійне свято спецпризначенців запроваджене згідно з Указом Президента від 22 березня 2001 року.
До уваги зацікавлених осіб!Читати далі

До уваги зацікавлених осіб!

Відбудеться засідання комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені (пошкоджені) об’єкти нерухомого майна