Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

У Мелітополі створили централізовану бактеріологічну лабораторію

5
860

На базі оновленої інфекційної лікарні розпочала роботу централізована бактеріологічна лабораторія. Тут створені сучасні умови задля якісного та швидкого проведення досліджень, комфорту та безпеки персоналу. Як тепер працює баклабораторія, під час традиційної виїзної наради перевірили Мелітопольський міський голова Іван Федоров та його заступник Олександр Щербаков.

Іван Федоров зазначив, що в Мелітополі продовжується поступове відродження лабораторій. В минулому році в нашому місті була створена перша в області комунальна ПРЛ-лабораторія після Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України. Тепер облаштували централізовану бактеріологічну лабораторію.

- Майже п'ять років баклабораторія працювала у пристосованих приміщеннях на базі колишньої поліклініки № 3 на вулиці Індустріальній та на базі першої міської лікарні. Тепер обидві вони переїхали у нові приміщення. Ми створили комфортні умови для колективу лабораторії, додатково обладнали її усім необхідним устаткуванням, що вплине на якість та швидкість проведення досліджень. Ще один важливий факт — баклабораторія розташована у медичному містечку і всі медичні заклади для самоконтролю перевіряють тут свою стерильність. Плюс поруч інфекційна лікарня, пацієнти якої є одними з основних клієнтів баклабораторії, - розказав Мелітопольський міський голова.

На обладнання баклабораторії сучасними меблями та обладнанням з міського бюджету було виділено понад 2,2 мільйони гривень. Ремонтні роботи у приміщеннях були зроблені за кошти Європейського інвестиційного банку в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України під час реконструкції інфекційної лікарні.

За словами завідуючої баклабораторією Зої Кінди, потужність об’єднаної лабораторії складає більше 100 тисяч досліджень на рік. Це дослідження на кишкову та крапельну групи інфекцій, дослідження клінічного матеріалу з гнійно-септичного хірургічного відділення та ковідного шпиталю.

Бактеріологічна лабораторія розташована в окремому блоці на першому поверсі інфекційної лікарні. Тут створені окремі входи для співробітників та прийому матеріалу, дотримується чітке розмежування на «чисту» та «заразну» зони. Крім того, організовано проведення санітарно-бактеріологічних досліджень з самоконтролю лікувальних установ з боксом для посівів на стерильність. Передбачена окрема система припливно-витяжної вентиляції, водопровід з гарячою та холодною водою.

Сьогодні в штаті баклабораторії 30 спеціалістів, у тому числі 7 лікарів-бактеріологів. Працює вона безперервно — навіть в вихідні та святкові дні.

Також за темою

Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Центрі рекрутингу української армії Читати далі

Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Ц...

За місяць до запорізького рекрутингового центру української армії звернулося більше 700 людей
Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфліктуЧитати далі

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройн...

Для батьків та опікунів які з дітьми виїхали з м. Мелітополь, є можливість оформити статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфлікту.
До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх родинЧитати далі

До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх р...

У місті Запоріжжі розпочала роботу Комунальна установа «Центр підтримки внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни та членів їх родин» М...