Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Повноваження

7
1794

Управління містобудування та архітектури виконавчого комітету

Мелітопольської міської ради здійснює свою роботу відповідно до Положення про управління містобудування та архітектури, затверджене рішенням 5 сесії Мелітопольської міської ради VI скликання від 31.03.2011 № 7/1. Відповідно до якого основними завданнями Управління є:

- забезпечення реалізації державної політики у сфері містобудування та архітектури на території міста;

- аналіз стану містобудування, організація розроблення, експертизи

і подання на затвердження в установленому порядку генерального плану міста, іншої містобудівної документації;

- підготовка та моніторинг рішень, положень та інших правових

документів стосовно планування і забудови міста;

- координація діяльності суб’єктів містобудування щодо комплексного

розвитку і забудови міста, поліпшення його архітектурного вигляду;

- забезпечення додержання законодавства у сфері містобудування та архітектури, державних стандартів, норм і правил, затвердженої містобудівної документації, здійснення контролю за їх реалізацією;

- організація в межах своїх повноважень охорони, реставрації та контролю за належним використанням пам’яток архітектури та містобудування;

- розглядає пропозицій суб’єктів містобудування щодо визначення території, вибору, вилучення (викупу), приватизації та надання земель для містобудівних потреб згідно з містобудівною документацією, розробляє та подає до Мелітопольської міської ради та її виконавчого комітету висновки з цих питань, забезпечує контроль за їх використанням і забудовою зазначених територій, а також можливість провадження на них запланованої містобудівної діяльності;

- розглядає пропозиції щодо встановлення та зміни межі міста і готує висновки щодо її затвердження в установленому законодавством порядку.

- видає забудовникам містобудівні умови та обмеження, інші вихідні дані на проектування об’єктів архітектури для нового будівництва, розширення, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, благоустрою території в порядку, встановленому законодавством.

- розробляє пропозиції та готує висновки щодо розміщення, будівництва і реконструкції житлово-цивільних, комунальних, промислових та інших об’єктів, створення інженерно-транспортної інфраструктури, виробництва будівельних матеріалів, виробів і конструкцій, розглядає і погоджує проекти конкретних об’єктів архітектури та надає замовникам висновки щодо їх затвердження.

- погодження проектів розміщення та архітектурних рішень об’єктів благоустрою, монументального і монументально декоративного мистецтва, зовнішньої реклами у межах своєї компетенції;

- готує проекти рішень Мелітопольської міської ради та її виконавчого комітету з питань містобудівної та проектної діяльності;

- прийняття участі у підготовці пропозицій щодо віднесення територій та об’єктів до природно-заповідного фонду загальнодержавного і місцевого значення, визначення інших територій, що підлягають особовій охороні.

- організовує створення та оновлення топографічних планів, призначених для складання генеральних планів, ділянок будівництва об’єктів архітектури, підземних мереж і споруд, прив’язки будівель та споруд до ділянок будівництва, а також вирішення інших інженерних питань; проведення розмічувальних робіт (крім встановлення меж земельних ділянок у натурі), винесення в натуру осей будівель, споруд і ліній інженерних комунікацій, червоних ліній вулиць, доріг; здійснює систематизацію зазначених матеріалів, надає дозвіл на проведення інженерних вишукувань для будівництва.

- організація ведення містобудівного кадастру міста, забезпечення з цією метою проведення виконавчих зйомок для збудованих будинків, споруд та інженерних комунікацій, поповнення топографо-геодезичних і картографічних матеріалів.

- забезпечення в установленому порядку своєчасного розгляду заяв, звернень і скарг громадян, інших суб’єктів містобудування з питань, що належать до його компетенції та вживає відповідних заходів.

 

Перелік адміністративних послуг,

які надаються через центр надання адміністративних послуг

 

Управління містобудування та архітектури виконавчого комітету

Мелітопольської міської ради надає через центр надання адміністративних послуг наступні адміністративні послуги:

 

  1. Надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки та реєстрація в містобудівному кадастрі.

  2. Надання будівельного паспорта забудови земельної ділянки та реєстрація в містобудівному кадастрі.

  3. Перепланування або переобладнання житлових та нежитлових приміщень.

  4. Оформлення раніше виконаних перепланувань (реконструкції без зміни цільового призначення) житлових та нежитлових приміщень.

  5. Присвоєння адресних номерів об’єктам нерухомості.

  6. Оформлення паспорта прив’язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності.

  7. Продовження строку дії паспорта прив’язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності.

8. Погодження меж земельних ділянок, у разі межування ділянок з землями комунальної власності міста Мелітополя

9. Погодження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки».

 

Для отримання зазначених послуг необхідно звернутися до центру надання адміністративних послуг (вул. Чернишевського, 26, м. Мелітополь) з наданням вичерпного переліку документів згідно інформаційних карток, затверджених розпорядженням міського голови від 19.07.2016 №486-р «Про затвердження інформаційних та технологічних карток адміністративних послуг, які надаються управлінням містобудування та архітектури виконавчого комітету Мелітопольської міської ради Запорізької області через Центр надання адміністративних послуг м. Мелітополя, та втрату чинності розпоряджень міського голови від 01.09.2014 № 570-р, від 24.02.2015 № 127-р, від 14.05.2015 № 349-р».

 

Отримання консультацій по адміністративним послугам

Отримати консультацію по кожній адміністративній послузі можливо звернувшись до фахівців управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Мелітопольської міської ради в приймальні дні та часи:

Вт. 8.00-12.00; 12.45-17.00

Чт. 8.00-12.00; 12.45-17.00

 

Також за темою

До уваги громадянЧитати далі

До уваги громадян

Про громадське обговорення питань, що відносяться до спеціальних зональних погоджень в межах певної територіальної зони
РЕКОМЕНДАЦІЇЧитати далі

РЕКОМЕНДАЦІЇ

РЕКОМЕНДАЦІЇ З ФОРМУВАННЯ КОЛОРИСТИЧНОГО РІШЕННЯ ФАСАДІВ ОБ'ЄКТА
ГРАФІК РОБОТИЧитати далі

ГРАФІК РОБОТИ

ГРАФІК РОБОТИ УПРАВЛІННЯ МІСТОБУДУВАННЯ ТА АРХІТЕКТУРИ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ММР 72312, м. Мелітополь, вул. Михайла Грушевського, 2А тел.44-84-84 e-...