Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Послуга з формування життєстійкості: що? де? коли?

3
775

 У чому сутність послуги? 

Проєкт покликаний підтримати українців. В рамках надання послуги учасники опанують навички зниження рівня стресу і тривожності, самодопомоги і першої психологічної допомоги близьким. Особлива увага приділятиметься розвитку батьківських навичок та догляду за дітьми. А також психологічній роботі  з військовослужбовцями, ветеранами і їхніми родинами. 
Крім того, послуга передбачає навчання волонтерів та допомогу в координації їхньої діяльності. Проєкт є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров'я, ініційованої Першою леді Оленою Зеленською. 

Партнери проєкту: Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ), Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Агропромхолдинг Астарта-Київ, Благодійний фонд "Повір у себе" та інші. 

Як надаватиметься послуга?

Послуга психосоціальної підтримки насамперед передбачає комплексний підхід. Спершу фахівці проводитимуть оцінку потреб людини. Після цього надаватиметься допомога в установленні контактів з фахівцями, службами, організаціями, які пропонують послуги для вирішення наявних проблем, можливості соціального захисту тощо. 
За місцем надання послуги будуть запроваджені: психологічна діагностика, психологічне консультування (індивідуальне, сімейне, чи групове); надання психологічної підтримки та допомоги після психологічних травм та стресових розладів; навчання методам і прийомам, які допомагають знижувати фізичний та психологічний стрес тощо. 
У рамках підготовки фахівців усі надавачі пройдуть ряд тренінгів, серед яких - курси “Самодопомога Плюс” від ВООЗ та “Батьківство без стресу” від ЮНІСЕФ та інші. 

Де і коли надаватиметься послуга? 

Послуга реалізовуватиметься через територіальні громади. Будь-яка ТГ України може подати свою заявку на участь у проєкті. Строки подання заявки оновлюються на сайті Міністерства соціальної політики. Єдина умова - підготувати та утримувати приміщення для надання послуги. 
Списки громад-учасниць публікуються наказами МІнсоцполітики на сайті. 

Хто може стати надавачем послуги в межах проєкту? 

Надавачем послуги з формування життєстійкості можуть бути юрособи та ФОПи, включені до Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг, які мають або можуть сформувати команди фахівців у кількості відповідно до чисельності населення громади. Така команда має включати: соціальних менеджерів, психолога та соціального працівника. 
Поза конкурсом можуть подати свої заявки ті, хто планують надавати послугу власним коштом, а також беруть на себе відповідальність з облаштування і утримання приміщення. Такими надавачами можуть виступати юрособи, ФОПи (у тому числі ГО), а також комунальні установи (навіть якщо їхня громада не подала свою заявку на 
участь).

Аби долучитися до онлайн-консультацій для надавачів, які проходять щоп'ятниці о 15.00, заповнюйте форму онлайн-реєстрації: 
https://forms.gle/grcffnZ6ejWyiLd19

Також за темою

Як вберегтися від вибухонебезпечних предметівЧитати далі

Як вберегтися від вибухонебезпечних предметів

Через збройну агресію рф Україна стала однією з найбільш забруднених вибухонебезпечними предметами країн. Як вберегтися від небезпеки
У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовжують працювати освітні хаби Читати далі

У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовж...

Вони створені для того, щоб надати можливість кожному юному мешканцю Мелітопольщини отримати якісну освіту, розвинути свої таланти та здібності, а так...
Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Ukraine"Читати далі

Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Uk...

Благодійники до Великодня передали гуманітарний вантаж для ВПО з Мелітополя