Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Розвиваємо міжнародну співпрацю: ділимось досвідом в галузі вищої освіти

4
352

14-15 грудня 2023 року ректор МДПУ ім.Богдана Хмельницького Наталя Фалько і проректор з наукової, інноваційної роботи та міжнародної співпраці Тетяна Коноваленко, а також Олександр Свистун, радник міського голови Івана Федорова, виконавчий директор Асоціації нескорених громад, очільник міжнародного відділу Мелітопольської міської ради Запорізької області  взяли участь у Міжнародній науковій дисемінаційній* конференції “University and inclusion”, яка відбулась на базі Фундації безпеки і свободи (м. Рим, Італія).

Учасники конференції обговорювали роль університетів у регіональному і національному розвитку шляхом реалізації третьої місії, спрямованої на вирішення соціальних та економічних проблем, у т.ч. й досягнення цілей сталого розвитку.

Головним завданням був пошук відповідей на запитання: «Якою є роль університету у створенні інклюзивності? Як університет просуває інклюзивність? Хто є партнерами університету на цьому шляху? 

Доповідь представників Мелітопольщини висвітлювала напрацьовані колективом МДПУ імені Богдана Хмельницького партнерські зв’язки, шляхи реалізації суспільної місії до та під час війни. 

Також було проаналізовано потенціал університету щодо участі у вирішенні проблем створення інклюзивності у критичних умовах, наведено приклади конструктивної співпраці з міською владою заради досягнення цілей сталого розвитку.

Захід відбувся в рамках проєкту Erasmus + KA 2 CBHE 101083077 “Universities-Communities: strengthening cooperation” (UNICOM), що реалізується за співфінансування Європейського Союзу.


*Дисемінація в системі освіти - поширення передового та інноваційного досвіду в найбільш масову педагогічну практику.

Також за темою

Як вберегтися від вибухонебезпечних предметівЧитати далі

Як вберегтися від вибухонебезпечних предметів

Через збройну агресію рф Україна стала однією з найбільш забруднених вибухонебезпечними предметами країн. Як вберегтися від небезпеки
У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовжують працювати освітні хаби Читати далі

У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовж...

Вони створені для того, щоб надати можливість кожному юному мешканцю Мелітопольщини отримати якісну освіту, розвинути свої таланти та здібності, а так...
Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Ukraine"Читати далі

Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Uk...

Благодійники до Великодня передали гуманітарний вантаж для ВПО з Мелітополя