Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Щодо проходження ідентифікації пенсіонерами-ВПО

6
449

На гарячі лінії Мінреінтеграції надходять звернення від громадян з питаннями щодо необхідності проходження фізичної ідентифікації одержувачами пенсійних виплат до 31 грудня 2023 року.

Ця тема стала предметом обговорення на засіданні Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод ВПО, яке відбулося під головуванням Віцепрем’єрки Ірини Верещук.

Учасники наради наголосили, що у зазначений термін ідентифікацію мають пройти виключно внутрішньо переміщені особи, яких було взято на облік до 24 лютого 2022 року.

Це можна зробити:

– відвідавши будь-яке відділення Ощадбанку;

–авторизувавшись в особистому електронному кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою кваліфікованого електронного підпису «Дія.Підпис» («Дія ID»);

– звернувшись до закордонної дипломатичної установи України для отримання документу про посвідчення факту, що особа є живою. Цей документ разом із письмовою заявою про продовження виплати пенсії треба надіслати поштовим відправленням територіальному органу ПФУ за місцем перебування на обліку. Або подати через вебпортал електронних послуг ПФУ.

З більш докладним роз’ясненням можна ознайомитись за посиланням https://www.msp.gov.ua/news/23213.html   

Нагадаємо, за результатами роботи Коордштабу розроблено проєкт нормативних змін щодо продовження терміну проходження фізичної ідентифікації зазначеними особами до 1 квітня 2024 року. Найближчим часом проєкт має бути винесений на розгляд Уряду.

Також за темою

Одноразова грошова виплата мобілізованимЧитати далі

Одноразова грошова виплата мобілізованим

До уваги мобілізованих військовослужбовців м. Мелітополя та членів їх родин !
Уряд планує продовжити строки для ідентифікації отримувачів пенсій в Ощадбанку до 1 квітня 2024 рокуЧитати далі

Уряд планує продовжити строки для ідентифікації отримувачів ...

Проект постанови Кабміну щодо продовження терміну проходження фізичної ідентифікації одержувачів пенсійних виплат в Ощадбанку на 3 місяці вже розробле...
Уряд удосконалив порядок виплат ВПОЧитати далі

Уряд удосконалив порядок виплат ВПО

Уряд удосконалив порядок виплат ВПО