Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Місто Реджо-нель-Емілія

15
648

Реджо-нель-Емілія — місто та муніципалітет в Італії, у регіоні Емілія-Романья, адміністративний центр одноіменної провінції.

Місто розміщене на відстані приблизно 350 км на північний захід від Риму, 65 км на захід від Болоньї.

Населення — більш ніж 171 тис. осіб. Займає площу 232 км². Щорічний фестиваль відбувається 24 листопада. Місто було засноване у 187 до н. е. та названа по імені консула Марка Емілія Лепіда.

У Реджо-нель-Емілія знаходиться більше 15 чудових замків, які є доказом славного середньовічного періоду. Серед них варто відзначити палаци Дожів, єпископів, Комуналь і Анчині. У палаці Комуналь розміщується музей італійського прапора і кімната триколора. У центрі пролягає стародавня римська дорога Емілія, що з'єднує місто з Пармою. Цим пояснюється наявність безлічі красивих будівель 16-17 ст. Однією з головних святинь Емілії є базиліка Мадонна делла-Ґ'яра (1597—1619). У місті також є такі пам'ятки як Базиліка Сан-Просперо, Театр Валлі (1852—1857), Будинок Аріосто.

Економіка міста в основному базується на фінансовому та кооперативному секторі, а також на промислово-виробничому секторі, розвиненому у механічному та машинобудівному секторах. У місті та провінції базуються великі промислові групи, у тому числі: Max Mara Fashion Group, Sigma Realco, Ferrari Group, Landi Renzo, RCF, Veroni, Smeg, Argo Tractors, Lombardini Group та інші.

Пакт про солідарність м. Реджо-нель-Емілія із м. Мелітополем було укладено у  2023 році. 

Офіційний сайт – www.municipio.re.it