Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

У Мелітополя з’явився побратим у Фінляндії

4
347

Сейняйокі – один з найбільших центрів розвитку у Фінляндії, а освітня система цієї країни вважається однією із найкращих. Тож вже у жовтні освітяни шкіл та університетів Мелітополя відвідають Сейняйокі, аби опанувати систему освіти Фінляндії та перейняти цей унікальний досвід. 
-  Маємо і попередні домовленості щодо співпраці у сфері агропромисловості, що є провідною галуззю півдня України. У Сейняйокі зараз перебуває більше 1000 українців. Безмежно вдячний меру міста Jaakko Kiiskilä за всебічну підтримку та допомогу нашим людям. І дякую від імені всіх мелітопольців за беззаперечну підтримку у протистоянні військовій агресії росії, та надання допомоги як зараз, так і за готовність відновлення соціальної та житлової інфраструктури після деокупації! 
Освітній досвід мелітопольські діти та вчителі вже цього місяця перейматимуть і у Тронхеймі (Норвегія). 
З мером цього міста Rita Ottervik Іван Федоров домовився і про реалізацію спільних проєктів. 
-  Для півдня України вкрай важлива сфера зеленої енергетики. І саме у Тронхеймі розташовані кілька відділень найбільшої незалежної дослідницької організації в Скандинавії SINTEF. Rita Ottervik зазначила, що вони готові розглянути можливість для залучення спеціалістів для розробки стратегії та залучення інвесторів. Я безмежно вдячний міжнародним партнерам за підтримку України та реальні справи, направлені на відбудову ТОТ після деокупації, - підкреслив Мелітопольский міський голова.

Також за темою

Як вберегтися від вибухонебезпечних предметівЧитати далі

Як вберегтися від вибухонебезпечних предметів

Через збройну агресію рф Україна стала однією з найбільш забруднених вибухонебезпечними предметами країн. Як вберегтися від небезпеки
У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовжують працювати освітні хаби Читати далі

У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовж...

Вони створені для того, щоб надати можливість кожному юному мешканцю Мелітопольщини отримати якісну освіту, розвинути свої таланти та здібності, а так...
Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Ukraine"Читати далі

Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Uk...

Благодійники до Великодня передали гуманітарний вантаж для ВПО з Мелітополя