Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Міста Європи та світу допоможуть відновити Мелітополь після деокупації

4
275

Мелітополь продовжує укріплювати відносини з міжнародними партнерами для оперативного та якісного відновлення після деокупації. Минулого тижня в рамках цієї роботи міський голова Іван Федоров відвідав міста Великобританії, Італії, Німеччини та Фінляндії.

Іван Федоров зазначив, що відтепер говорить з міжнародними партнерами про стратегічну співпрацю не тільки для Мелітополя, а й для  територій - членів Асоціації нескорених громад
-  Нещодавно разом з Ukraine Confidence Building Initiative (UCBI-4) ми провели Форум "Реінтеграція громад: Виклики. Досвід. Майбутнє". Поки що окуповані громади Запорізької, Донецької, Луганської та Херсонської областей об'єднуються в Асоціацію задля ефективного повоєнного відновлення. Ми потребуємо допомоги наших іноземних партнерів. Об'єднуємось зі всім світом, аби наблизити перемогу, - підкреслив Іван Сергійович.
У Великобританії Мелітопольський міський голова провів перемовини з мерами міст Тісайд та Саутенд-он-Сі, а також представниками муніципалітету, депутатами та членами парламенту округу Сауденд Вест. 
Мер міста Саутенд-он-Сі Стівен Хабермель та лідери політичних груп ради висловили твердий намір підтримки та партнерства з Мелітополем на шляху до деокупації та після звільнення. А також - всебічної підтримки України на шляху до перемоги. Зокрема, досягнуті домовленості про співпрацю для відновлення та подальшого розвитку вищої освіти в Мелітополі. 
-  Саутенд-он-сі має найдовшу набережну у світі та є центральним курортом у Великобританії. І це ще один напрям нашої співпраці - розвиток туризму. Ми також підписали угоду про співпрацю з англійським містом Тісайд задля економічного зростання Мелітопольщини після деокупації. Місто має унікальний досвід, яким вже готові ділитися з нами. Так, вже зараз там створюють найбільший у Європі індустріальний парк. Його реконструкція буде завершена за 3-4 роки та дасть можливість створити близько 20 тисяч робочих місць. Цікаво, що всі інвестори, які інвестують в будівництво підприємства - це міжнародні компанії з США, Південної Кореї, тощо. Тісайд також має чудовий приклад одночасного використання аеродрому військовою та цивільною авіацією. Це саме той проєкт, який ми планували реалізувати в Мелітополі до повномасштабного вторгнення. Свої плани не змінюємо, незважаючи ні на що, - підкреслив Іван Федоров.

Також за темою

Як вберегтися від вибухонебезпечних предметівЧитати далі

Як вберегтися від вибухонебезпечних предметів

Через збройну агресію рф Україна стала однією з найбільш забруднених вибухонебезпечними предметами країн. Як вберегтися від небезпеки
У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовжують працювати освітні хаби Читати далі

У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовж...

Вони створені для того, щоб надати можливість кожному юному мешканцю Мелітопольщини отримати якісну освіту, розвинути свої таланти та здібності, а так...
Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Ukraine"Читати далі

Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Uk...

Благодійники до Великодня передали гуманітарний вантаж для ВПО з Мелітополя