Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Рада Європи допомагає українцям підготуватись до повернення в Мелітополь після деокупації

3
453

       19-20 травня 2023 року у Києві на базі Creative State of Arsenal  відбувся цікавий захід, при підтримці Ради Європи в рамках реалізації проєкту «Підтримка реформування законодавчої бази щодо національних меншин та зміцнення стійкості національних меншин і ромів в Україні» та  Мелітопольським міським головою Іваном Федоровим – психологічний тренінг на тему «Чи можливо згуртувати громаду після війни?»

        Чималим позитивом у допомозі Україні боротися із рашистською навалою є той факт, що наші союзники з Західного світу, зокрема, з Європи надають не лише зброю, але й матеріальну підтримку у теоретичній та практичній діяльності громадам тимчасово окупованих міст. Саме завдяки такій грантовій підтримці відбувся і цей тренінг.

         Важливість подібних тренінгів самоочевидна. Адже подібна діяльність показує, що біженці з нині окупованого міста Мелітополь не тільки чекають на Перемогу ЗСУ та повернення додому, а й наполегливо працюють над підвищенням рівня взаєморозуміння та взаємодовіри, підтримуючи та розвиваючи згуртованість громади в нелегких умовах тимчасової втрати рідної домівки та міста.

         Мелітополь – це багатокультурна громада, в якій до рашистської навали у мирі та злагоді проживали більше 100 етнічних та національних меншин (спільнот). Сила мелітопольської громади завжди була у толеруванні інакшості та згуртованості багатокультурної спільноти.

Також за темою

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфліктуЧитати далі

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройн...

Для батьків та опікунів які з дітьми виїхали з м. Мелітополь, є можливість оформити статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфлікту.
До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх родинЧитати далі

До уваги військовослужбовців, ветеранів війни та членів їх р...

У місті Запоріжжі розпочала роботу Комунальна установа «Центр підтримки внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни та членів їх родин» М...
Два нових ЦНАПи м.Мелітополя запрацювали у Києві та ЛьвовіЧитати далі

Два нових ЦНАПи м.Мелітополя запрацювали у Києві та Львові

Мелітопольці, які вимушено виїхали з рідного міста, можуть звернутися у відділи ЦНАП у Києві та Львові за отриманням якісних послуг