Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Міськрайонний центр зайнятості інформує

5
1479

Протягом січня 2022 року в базі даних центру зайнятості було зареєстровано 142 вакансії що на 13,4 % більше від минулорічного  показника ( в січні  2021 року  було зареєстровано 123 вакансії) .

Станом на 01.02.2022 року на обліку ММРЦЗ перебуває 980 безробітних, вакансій в базі даних центру зайнятості 88 одиниць, на одну посаду претендували 11 осіб з числа безробітних.

Отримують допомогу по безробіттю 911 чол., середній розмір допомоги по безробіттю у січні 2022 року становив 4068 грн.

Протягом січня 2022 року перебувало на обліку в міськрайонному центрі зайнятості 1389 чол., з них 1133 чол. безробітні. В загальній чисельності безробітних питома вага жінок складає 59,6 % ( 675 чол.),  молоді віком до 35 років – 25,8 % (292 чол.), осіб старше 45 років – 45,9 % ( 520 чол.), осіб, які потребують соціального захисту – 7,0 % (79 чол.),осіб з інвалідністю – 3,7 % ( 42 чол.), учасники АТО/ООС – 0,4% (4чол.), ВПО- 1,2 % (14 чол.).

Протягом січня 2022 року на обліку в міськрайонному центрі зайнятості перебувало 114 чол. звільнених за скороченням штату, що на 32,9 % менше від минулорічного  показника. Скорочення чисельності  на лютий - березень 2022р. передбачається : Мелітопольський місцевий центр з надання  безоплатної вторинної правової  допомоги, Мелітопольська районна державна лікарня ветеринарної медицини, КНП «Центр первинної медико - санітарної допомоги МРДА ЗО.   

Чисельність  працевлаштованих за направленням служби зайнятості протягом січня 2022 року становить 81 чол., з них 64 безробітні, в т.ч. осіб, які потребують соціального захисту – 1 чол., ВПО-1 чол..

До участі у громадських та інших робіт тимчасового характеру протягом  січня 2022 року було залучено 2 безробітних.

З метою подолання професійно-кваліфікаційного дисбалансу на ринку праці та сприяння у працевлаштуванні соціально незахищених верств населення, служба зайнятості постійно співпрацює з роботодавцями та здійснює під їх потреби професійне навчання безробітних. В звітному періоді  проходили профнавчання 7 чол., за конкретним замовленням роботодавців  проходили профнавчання 7 безробітних, профнавчання шляхом стажування 6 безробітних, за індивідуальною програмою –1 безробітний.

Закінчили навчання 5 чол., працевлаштовано 5 чол. (100 %).

Рівень працевлаштування безробітних за направленням центру зайнятості складає 5,6%.

Рівень охоплення безробітних заходами активної підтримки складає 6,4 %.

Станом на 01.02.2022 року на обліку перебуває 980 безробітних, в т.ч. 68 чол., які потребують соціального захисту, учасники АТО/ООС-3 чол., особи  з інвалідністю - 40 чол., ВПО-11 чол.

            

Будь-яку інформацію з питань надання послуг службою зайнятості можна отримати в онлайн режимі на офіційних вебресурсах Державної служби зайнятості.

"Єдине соціальне середовище " (https://www.dcz.gov.uahttps://zap.dcz.gov.ua/),

"Освітній портал" (https://skills.dcz.gov.ua),

"Профорієнтація та розвиток кар'єри" (http://profi.dcz.gov.ua/)

а також на сторінках Запорізького ОЦЗ та Мелітопольського МРЦЗ у соціальній мережі "Фейсбук".

Також за темою

Як вберегтися від вибухонебезпечних предметівЧитати далі

Як вберегтися від вибухонебезпечних предметів

Через збройну агресію рф Україна стала однією з найбільш забруднених вибухонебезпечними предметами країн. Як вберегтися від небезпеки
У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовжують працювати освітні хаби Читати далі

У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовж...

Вони створені для того, щоб надати можливість кожному юному мешканцю Мелітопольщини отримати якісну освіту, розвинути свої таланти та здібності, а так...
Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Ukraine"Читати далі

Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Uk...

Благодійники до Великодня передали гуманітарний вантаж для ВПО з Мелітополя