Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

У Мелітополі презентували надсучасний дитсадок “Ластівка”

10
1267

Сьогодні, 3 лютого, у Мелітополі презентували дитсадок № 24 (“Ластівка”) після капітального ремонту. Завдяки співпраці міста з державною та обласною владами за півроку тут вдалось створити надсучасний простір для виховання дошкільнят. Тематичні групи, яскраві меблі, стабілізований мох та новітнє обладнання — таким дошкільний навчальний заклад зустрічає дітей.

Загальна вартість реалізації цього проєкту склала 34,4 мільйона гривень. Це кошти Державного фонду регіонального розвитку, субвенція із державного бюджету соціально-економічного розвитку, обласна субвенція та кошти місцевого бюджету. Проєкт втілено в рамках програми Президента "Велике будівництво".

Над перетворенням цього об'єкта працювала велика команда. Буквально за півроку вдалось провести роботи з утеплення цоколя та фасаду, замінити віконні та дверні блоки, відремонтувати покрівлю, провести внутрішнє оздоблення, замінити всі інженерні мережі, закупити меблі, провести благоустрій території та змонтувати криті павільйони відкритого типу для кожної групи.

Напрямок роботи дитсадка — екологічне виховання. У перспективі біля садочку створять міні-екопарк з екологічними стежками та ландшафтним дизайном. Фундамент екопарку вже закладений: висаджені дерева та чагарники. Всередині садку теж є тематичні акценти — панно зі стабілізованим мохом, декоративні рослини у вазонах та інше.

Якою “Ластівка” стала після капітального ремонту, дивились народний депутат України Сергій Мінько, голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух та його заступник Злата Некрасова, заступник голови Запорізької обласної ради Геннадій Фукс, Мелітопольський міський голова Іван Федоров та його заступники Михайло Семікін та Оксана Матвіїшина.

Іван Федоров розказав, що дитсадок “Ластівка” розпочав свою роботу у далекому 1964 році. Тоді це був 12-груповий ясла-садок для 280 малят, куди дітей приймали з 7 місяців. До 1991 року у садку працювали чотири нічні групи. З 1993 року, у зв’язку зі зменшенням народжуваності, в одному корпусі дитячого садка почала працювати початкова школа № 17. В закладі залишилось лише 7 груп.

З 1 вересня 2019 року приміщення дитсадку звільнили. Тоді відбулось злиття початкової школи № 17 та школи І-ІІІ ступенів № 1.

- Після капремонту відновлять свою роботу всі 12 груп: 3 групи для дітей раннього віку, 2 – молодшого, 2 – середнього, 3 – старшого та 2 групи для дітей з особливими освітніми потребами. Тепер в садочку є простора спортивна зала з сучасним спортивним обладнанням, що дає можливість проводити не тільки фізкультурні заняття і розваги, а ще й відкрити спортивну секцію чи гурток. Перлиною дошкільного закладу є і музична зала. Тут є інтерактивна дошка для відтворення фантастичних задумів, напівпрофесійна акустична система з радіомікрофонами і сучасне цифрове піаніно. Дизайнерським рішенням стало створення сучасної концептуальної шафи для зберігання різноманітних атрибутів та музичних інструментів.

На сучасному рівні проведена і реконструкція харчоблоку. Сюди закупили нове обладнання, духову шафу, пароконвектомат, електрокотел та пательню, холодильне обладнання та інше. Зазначу, що для комфорту та безпечності дітей у всіх групах на першому поверсі влаштована тепла підлога, - продемонстрував гостям дитсадок “Ластівка” міський голова.

Народний депутат України Сергій Мінько нагадав, що роботу з повернення дитсадку свого статусу було розпочато ще у 2018 році. Тоді команда міської влади зіткнулась з нерозумінням окремих громадян. Одні говорили, що цей об'єкт буде проданий, інші були проти об'єднання шкіл №№ 1 та 17.

- Ми подолали всі складнощі, аби громада отримала позитив. Всі групи дитсадку вже заповнені, сюди вже формується черга. І сьогодні я дякую всім, хто вклав душу в реалізацію цього проєкту — команді Президента України, голові ЗОДА Олександру Старуху, підрядникам та всій команді, - наголосив Сергій Мінько та презентував дитсадку інтерактивний стіл для занять малюків.

Голова облдержадміністрації Олександр Старух підкреслив, що реалізація прекрасних інфраструктурних проєктів у регіоні і Мелітополі зокрема продовжиться. Тільки цього року наше місто подало 30 проєктів на конкурс Європейського інвестбанку, тож очікуємо на результати відбору.

А заступник голови Запорізької обласної ради Геннадій Фукс порівняв дитячий садок “Ластівка” з європейськими дошкільними закладами.

- Зазвичай ластівки прилітають до України у квітні, проте до Мелітополя “Ластівка” прилетіла на початку лютого. Дуже приємно бачити настільки високий рівень виконання робіт. Я бачив багато дитячих садків у світі. Бачив їх у Англії, Німеччині, Данії і можу сказати, що у вас це європейський рівень, більше того — за матеріальною складовою це вищий рівень, ніж у Європі. Це приклад того, як можна солідарно — за допомогою державного, обласного та місцевого рівнів вирішувати проблемні питання. Тож сьогодні Мелітополь є прикладом того, як можна швидко та якісно вирішувати питання по об'єктам соціальної сфери, - резюмував заступник голови облради.

 

Також за темою

Вшановуємо пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народуЧитати далі

Вшановуємо пам'ять жертв геноциду кримськотатарського н...

У 1944 році за два дні радянський режим депортував близько 190 тисяч кримських татар до Середньої Азії, знищивши в ешелонах смерті тисячі людей та по...
Захисники та мешканці Мелітопольської громади вже отримують кошти соціальної підтримкиЧитати далі

Захисники та мешканці Мелітопольської громади вже отримують ...

Захисникам та мешканцям Мелітопольської міської територіальної громади  - 169 особам, вже виплатили майже 4 млн.гривень соціальної підтримки за д...
День вишиванки - свято, що об'єднує серцяЧитати далі

День вишиванки - свято, що об'єднує серця

Вишита сорочка несе в собі потужну енергію наших предків, захищаючи нас від лихого.