Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Запрошуємо до музею на виставку мілітарних прапорів

8
764

До 6 лютого 2022 року в Мелітопольському міському краєзнавчому музеї за підтримки Департаменту культури та інформаційної політики Запорізької обласної державної адміністрації проходить виставка тематичного проєкту «Всеукраїнська акція «Честь та гідність. Державні та військові символи в Україні – традиції народу» за ініціативи Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Асоціація інтернів Верховної Ради України» та підтримки Міністерства молоді та спорту України. В рамках акції створено пересувну експозицію мілітарних прапорів, яка мандрує Україною. Виставку вже бачили мешканці Донбасу та Півдня України, була вона і на Харківщині, мандрувала Західними областями.

Інтеграційні процеси, що відбуваються в Україні останнім часом, пробудження національної свідомості, громадянської ініціативи, виникнення різних громадських рухів, розповсюдження волонтерської діяльності відбуваються на тлі сплеску інтересу і прояву патріотичних почуттів і нових ставлень до історії, культури, релігії, традицій і звичаїв нашого народу.

Зараз як ніколи потрібні нові підходи до виховання патріотизму молоді. При цьому треба пам‘ятати, що Україна має багатовікову історію, культуру, державність – це може бути підґрунтям для виховання молоді та переосмислення їй минулого і побудови майбутнього.

Важливу роль у просвітницькій діяльності посідає відновлення історичної пам’яті про один із національних символів України – Державний Прапор. В прапорі зашифрована вся історія та міць країни, її культурні надбання, мрії по майбутнє народу.

Українська нація має тисячолітню історію. Історію повну перемог та звитяги. Змінювалися форми організації Держави – Київська Русь, Велике Князівство Литовське, Річ Посполита, Козаччина та Гетьманщина, Українська Народна Республіка та Українська Держава – різні форми та назви – проте єдина суть: українська нація завжди мала власну державу, зберігаючи тяглість державницьких традицій в сторіччях та людях, символах та традиціях.

Виставка має чотири тематичні блоки:

перший блок – прапори пов’язані з історією Київської Русі,

другий блок – прапори, що мають походження з часів славної Козаччини та Гетьманщини,

третій блок – прапори, пов’язані із 100-річчям Української Революції початку ХХ століття, української армії часів УНР, ЗУНР, Української Держави та Директорії. Є в цьому блоці прапори і повстанських рухів – холодноярівців та махновців,

четвертий блок – це прапори, що ілюструють сучасне українське військо. Тут проспори як ЗСУ, НГ та прикордонної служби, так і добровольчих підрозділів.

Також за темою

Вшановуємо пам'ять жертв політичних репресійЧитати далі

Вшановуємо пам'ять жертв політичних репресій

Щороку у третю неділю травня Україна вшановує пам'ять мільйонів загублених життів, знищених радянським режимом.
Вшановуємо пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народуЧитати далі

Вшановуємо пам'ять жертв геноциду кримськотатарського н...

У 1944 році за два дні радянський режим депортував близько 190 тисяч кримських татар до Середньої Азії, знищивши в ешелонах смерті тисячі людей та по...
Захисники та мешканці Мелітопольської громади вже отримують кошти соціальної підтримкиЧитати далі

Захисники та мешканці Мелітопольської громади вже отримують ...

Захисникам та мешканцям Мелітопольської міської територіальної громади  - 169 особам, вже виплатили майже 4 млн.гривень соціальної підтримки за д...