Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Мелітополь вшановує пам'ять жертв Голокосту

5
843

Мелітополь разом з усім світом вшановує пам'ять жертв однієї з найстрашніших трагедій в історії людства — Голокосту. З цієї нагоди відбулась церемонія покладання квітів до меморіалу жертвам Голокосту.

Мелітопольський міський голова Іван Федоров на початку засідання виконавчого комітету зазначив, що у роки Другої світової війни тільки в Україні було знищено понад 1,5 мільйони євреїв, в результаті чого наша країна втратила близько 70 % довоєнного єврейського населення. Жертвами геноциду стала і незліченна кількість представників інших національностей.

- Мелітопольщина у страшні роки окупації мала свій Бабин Яр. В 5-и кілометрах від міста, між селами Костянтинівка і Вознесенка, був так званий “Рів смерті”. Тільки за один день — 11 жовтня 1941 року — тут було розстріляно 2 тисячі євреїв, більшість з яких — діти та жінки… Ця трагедія назавжди викарбувана у нашій історії. Прошу вшанувати пам’ять всіх жертв злочинів, скоєних нацистами під час окупації, хвилиною мовчання, - звернувся до членів виконкому та всіх мелітопольців міський голова.

Для вшанування пам'яті жертв Голокосту представники влади взяли участь у церемонії покладання квітів. Голова Мелітопольської районної державної адміністрації Ігор Судаков, заступник Мелітопольського міського голови Михайло Семікін, начальник управління культури та молоді Євгенія Подліпенко, представники національних меншин та активні громадяни міста поклали квіти до меморіалу жертвам Голокосту “Плач за ненародженими”.

 

 

Також за темою

У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовжують працювати освітні хаби Читати далі

У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовж...

Вони створені для того, щоб надати можливість кожному юному мешканцю Мелітопольщини отримати якісну освіту, розвинути свої таланти та здібності, а так...
Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Ukraine"Читати далі

Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Uk...

Благодійники до Великодня передали гуманітарний вантаж для ВПО з Мелітополя
Роковини найбільшої техногенної катастрофи – вибуху на 4-му реакторі Чорнобильської АЕС. Читати далі

Роковини найбільшої техногенної катастрофи – вибуху на...

Трагедія Чорнобиля змінила світ. Вона показала, наскільки небезпечними можуть бути технології, і яке велике значення має людська відповідальність.