Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

У Мелітополі презентували телеграм-бот для підготовки до ЗНО

11
984

Сьогодні на базі ЗОШ № 15 пройшла освітня студія для педагогів міста. Під час заходу презентували телеграм-бот, який допоможе якісніше підготуватися до ЗНО.

Начальник управління освіти Ірина Щербак зазначила, що перед педагогічним колективом міста постало питання, як підняти зацікавленість учнів в отриманні вищого рівня знань.

- Ми посилили просвітницьку роботу серед учнів та батьків щодо вибору предметів ЗНО, розробили авторську онлайн-програму психолого-педагогічного супроводу учнів 11-х класів до ЗНО. Велику увагу приділяємо створенню міжкласних і міжшкільних груп для проведення додаткових занять з підготовки ЗНО у кожному закладі освіти, - розповіла Ірина Анатоліївна.

Головна задача вчителів — підготовка до успішної здачі іспитів учнів середнього рівня знань та пошук можливостей підтягнути їх до високого рівня.

Під час заходу був презентований телеграм-бот для підготовки до ЗНО.

- Ми проаналізували декілька платформ, можливість створення мобільних додатків, створення веб-порталів і прийшли до висновку, що при наявності смартфонів оптимальним рішенням стане використання популярних месенджерів, - розповідає розробник інформаційного продукту В'ячеслав Осадчий - доктор педагогічних наук, завідувач кафедри інформатики та кібернетики МДПУ ім. Б. Хмельницького.

- У створеному телеграм-боті є декілька основних предметів, по яким можна складати тести. Кожен матиме можливість обрати предмет і кількість питань, це може бути 10, 20, 30 питань або комплексний великий тест. В функціоналі передбачена можливість зупинитися і продовжити відповідати на питання через деякий час. По завершенню теста на екрані з'являються результати: кількість вірних відповідей і відсоток по відношенню до загальної кількості питань. Також зареєстрований користувач має можливість завантажити повний звіт з інформацією по кожному окремому питанню, в форматі doc розміщується інформація по наданим відповідям і правильним. З’являється можливість відправити звіт вчителю для аналізу, щоб була можливість звернути увагу на слабкі сторони і виправити їх. Результати комплексного тесту можуть бути зараховані оцінкою в журнал. Створений ефективний інструмент для розвитку, який дозволяє запам’ятати і використати великий об’єм інформації. Роботи по вдосконаленню програми не завершуються, - зазначив В'ячеслав Осадчий.

Заступник Мелітопольського міського голови Михайло Семікін додав, що вже розпочате впровадження диференціації складності питань та створення малого діагностичного тесту, який дозволить визначити слабкі сторони підготовки учня. Михайло Олександрович також відмітив одну з переваг інформаційного продукту — мобільність та можливість використовувати його в будь-який час та в будь-якому місті.

 

Також за темою

У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовжують працювати освітні хаби Читати далі

У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовж...

Вони створені для того, щоб надати можливість кожному юному мешканцю Мелітопольщини отримати якісну освіту, розвинути свої таланти та здібності, а так...
Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Ukraine"Читати далі

Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Uk...

Благодійники до Великодня передали гуманітарний вантаж для ВПО з Мелітополя
Роковини найбільшої техногенної катастрофи – вибуху на 4-му реакторі Чорнобильської АЕС. Читати далі

Роковини найбільшої техногенної катастрофи – вибуху на...

Трагедія Чорнобиля змінила світ. Вона показала, наскільки небезпечними можуть бути технології, і яке велике значення має людська відповідальність.