Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Мелітопольський міськрайонний центр зайнятості інформує

5
1055

Заходи соціального захисту незайнятого населення по м. Мелітополь та Мелітопольському району у січні - грудні 2021 року

Протягом січня - грудня 2021 року в базі даних центру зайнятості було зареєстровано 1942 вакансії, що на 30,1 % менше від минулорічного показника (в січні - грудні 2020 року було зареєстровано 2777 вакансій) .

Станом на 01.01.2022 року на обліку ММРЦЗ перебуває 971 безробітний, вакансій в базі даних центру зайнятості 19 одиниць, на одну посаду претендували 51 чол. з числа безробітних.

Отримують допомогу по безробіттю 903 чол., що на 26,8 % менше ніж в минулому році (станом на 01.01.2021 року отримували допомогу по безробіттю 1234 чол.), середній розмір допомоги по безробіттю у грудні 2021 року становив 4009 грн.

Протягом січня-грудня 2021 року перебувало на обліку в міськрайонному центрі зайнятості 6822 чол., з них 4210 чол. безробітні, що на 9,8 % менше ніж від минулорічного показника. В загальній чисельності безробітних питома вага жінок складає 61,1 % (2573 чол.), молоді віком до 35 років – 30,0 % (1265 чол.), осіб старше 45 років – 42,0 % (1768 чол.), осіб, які потребують соціального захисту – 7,2 % ( 304 чол.), осіб з інвалідністю – 2,0 % ( 85 чол.), учасники АТО –0,4 % (17 чол.), ВПО- 1,0 % (40 чол.).

Протягом січня - грудня 2021 року на обліку в міськрайонному центрі зайнятості перебувало 349 чол. звільнених за скороченням штату, що на 6,3 % більше від минулорічного показника. Скорочення чисельності на січень - лютий 2022 р. передбачається: Мелітопольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, філія "Мелітопольська дорожньо-експлуатаційна дільниця" ДП «Запорізький облавтодор», КЗ «Костянтинівський будинок культури», КЗ «Костянтинівська мистецька школа», КЗ « Вознесенська мистецька школа».

Чисельність  працевлаштованих за направленням служби зайнятості у січні - грудні 2021 року становить 1555 чол., що на 36,2 % менше від минулорічного показника, з них безробітних 1338 чол., в т.ч. осіб, які потребують соціального захисту – 44 чол., осіб з інвалідністю – 12 чол., ВПО – 12 чол., учасники АТО - 4 чол. Зменшення чисельності працевлаштованих осіб за направленням ЦЗ у порівняні з минулим роком, обумовлено дією карантинних обмежень на території України в т.ч в м.Мелітополь та району, роботою підприємств в цих умовах.

Працевлаштовано протягом 2021 року за направленням служби зайнятості на нові робочі місця з відшкодуванням роботодавцю фактичних витрат єдиного внеску – 12 осіб, в т.ч. осіб, які потребують соціального захисту – 2 чол.

Протягом звітного періоду одноразову виплату допомоги по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю отримали 3 безробітних.

До участі у громадських та інших робіт тимчасового характеру протягом січня-грудня 2021 року було залучено 117 безробітних.

З метою подолання професійно-кваліфікаційного дисбалансу на ринку праці та сприяння у працевлаштуванні соціально незахищених верств населення служба зайнятості постійно співпрацює з роботодавцями та здійснює під їх потреби професійне навчання безробітних. Так протягом звітного періоду проходили профнавчання 99 чол., в т.ч. осіб, які потребують соціального захисту – 3 чол. За конкретним замовленням роботодавців проходили профнавчання 94 чол. Профнавчання шляхом стажування проходили 77 безробітних, підвищення кваліфікації-13 осіб, індивідуально 9 осіб.

Закінчили навчання 98 безробітних, з них працевлаштовано 98 чол. ( 100 %).

Рівень працевлаштування безробітних за направленням центру зайнятості складає 31,8%.

Рівень охоплення безробітних заходами активної підтримки складає 36,9 %.

Будь-яку інформацію з питань надання послуг службою зайнятості можна отримати в онлайн режимі на офіційних вебресурсах Державної служби зайнятості.

"Єдине соціальне середовище " (https://www.dcz.gov.uahttps://zap.dcz.gov.ua/),

"Освітній портал" (https://skills.dcz.gov.ua),

"Профорієнтація та розвиток кар'єри" (http://profi.dcz.gov.ua/)

а також на сторінках Запорізького ОЦЗ та Мелітопольського МРЦЗ у соціальній мережі "Фейсбук".

Також за темою

У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовжують працювати освітні хаби Читати далі

У чотирьох центрах «Мелітополь Саме тут» продовж...

Вони створені для того, щоб надати можливість кожному юному мешканцю Мелітопольщини отримати якісну освіту, розвинути свої таланти та здібності, а так...
Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Ukraine"Читати далі

Мелітопольці отримали допомогу від "Berlin Hands for Uk...

Благодійники до Великодня передали гуманітарний вантаж для ВПО з Мелітополя
Роковини найбільшої техногенної катастрофи – вибуху на 4-му реакторі Чорнобильської АЕС. Читати далі

Роковини найбільшої техногенної катастрофи – вибуху на...

Трагедія Чорнобиля змінила світ. Вона показала, наскільки небезпечними можуть бути технології, і яке велике значення має людська відповідальність.