Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Мелітополь взяв участь у V Міжнародному форумі інтеграції та кооперації InCoForum

8
1060

Соціально-економічний розвиток Запорізької області та сучасні виклики обговорювали учасники V Міжнародного форуму інтеграції та кооперації InCoForum. Участь у заході онлайн взяла перший заступник Мелітопольського міського голови Ірина Рудакова.

В рамках Форуму відбулось підписання угоди про співпрацю між Запорізькою торгово-промисловою палатою та Регіональною палатою торгівлі м. Бргно (Чехія). Учасники працювали у трьох панельних дискусіях: “Розбудова Запорізької області: рестроспектива 30 років незалежності та візія майбутнього”, “Міжнародна технічна допомога для розвитку громад” та “Індустріальні парки та кластери як дієвий механізм активізації інвестиційного розвитку”.

Перший заступник Мелітопольського міського голови Ірина Рудакова у панельній дискусії “Міжнародна технічна допомога для розвитку громад” говорила про економічні мости Приазов'я.

Ірина Володимирівна зазначила, що в рамках Закону України «Про затвердження державної стратегії регіонального розвитку» був окреслений макрорегіон «Азов-Чорне море ». Економічні центри Приазов`я вже чітко означені: це Маріуполь, Бердянськ, Мелітополь, Генічеськ. І наше місто виступає з ініціативою збудувати економічні мости між територіями Приазов`я.

- На сьогодні 70 % акваторії Азовського моря знаходиться в зоні обмеження економічної активності через зовнішні виклики. Ми пропонуємо новий економічний міст для Приазов`я. Успішні економічні зміни показують, що ця територія спроможна для сталого розвитку. Сьогодні на наших територіях працюють міжнародні партнери і ми дуже вдячні їм за підтримку. Наша ідея «економічного мосту» - це проєкт, де можна об`єднати партнерів, - розказала Ірина Рудакова.

Перший заступник Мелітопольського міського голови акцентувала, що Мелітополь сьогодні демонструє значний рух уперед: реалізована достатня кількість інфраструктурних проєктів, ми маємо потужні інвестиційні інструменти, потенціал підтримати ініціативу інших територій. Проте нам потрібен загальний план, щоб показати, що хороші рішення працюють. Для цього необхідно створити проєктний офіс, який буде центром компетенцій розвитку субрегіону.

- Нам потрібні бізнес-моделі, нові проєктні рішення, економічні моделі та підходи. На цьому етапі ми говоримо не про кошти, а про якісні економічні зміни. І вони не тільки для Мелітополя і Приазов`я, а і для всього макрорегіону Азов-Чорне море. Головна наша ціль – створити набір кейсів, рішень, експертних висновків для початку роботи. Це можуть бути: проєкти створення гуртового ринку агропродукції для всього Приазов'я, промисловий машинобудівний кластер, якісний багаторівневий туристичний продукт, підтримка розбудови зеленої енергетики та інші. Дуже важливим є аспект згуртованості території. Зміцнення зв'язків не тільки в межах Приазов'я, а і з іншими регіонами та міжнародними партнерами. Якщо ми зробимо 4-5 проєктів на території Мелітопольського району, ми можемо тиражувати і поширювати успішний досвід на сусідні території. І цей успіх є опорою економічного мосту, на якій буде побудована система розвитку, - резюмувала Ірина Рудакова.

Також за темою

Вшановуємо пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народуЧитати далі

Вшановуємо пам'ять жертв геноциду кримськотатарського н...

У 1944 році за два дні радянський режим депортував близько 190 тисяч кримських татар до Середньої Азії, знищивши в ешелонах смерті тисячі людей та по...
Захисники та мешканці Мелітопольської громади вже отримують кошти соціальної підтримкиЧитати далі

Захисники та мешканці Мелітопольської громади вже отримують ...

Захисникам та мешканцям Мелітопольської міської територіальної громади  - 169 особам, вже виплатили майже 4 млн.гривень соціальної підтримки за д...
День вишиванки - свято, що об'єднує серцяЧитати далі

День вишиванки - свято, що об'єднує серця

Вишита сорочка несе в собі потужну енергію наших предків, захищаючи нас від лихого.