Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

В МДПУ ім. Богдана Хмельницького відбулась конференція трудового колективу

12
964

В Мелітопольському державному педагогічному університеті ім. Богдана Хмельницького сьогодні, 15 грудня, відбулась конференція трудового колективу. Участь в ній взяли Мелітопольський міський голова Іван Федоров та його заступник Михайло Семікін.

Делегати конференції заслухали звіт ректора МДПУ Анатолія Солоненка про виконання контрактних зобов'язань у 2021 році, обговорили звіт про виконнання умов Колективного договору у 2021 році та затвердили графік навчального процессу на 2022-2023 роки.

У своєму звіті ректор МДПУ імені Богдана Хмельницького Анатолій Солоненко зазначив, що на сьогодні одне із основних завдань діяльності університету – стати центром підготовки фахівців, конкурентоспроможних на ринку праці.

- Для реалізації цього завдання університет створив інноваційне освітньо-наукове середовище, яке підтримується високою кваліфікацією науково-педагогічних працівників, постійним покращенням матеріально-технічного забезпечення освітнього процесу і наукової діяльності. Університет розширює взаємодію із різними підприємствами і установами як на території України, так і за кордоном, є відкритим для всього нового і прогресивного. МДПУ активно співпрацює з органами місцевого самоврядування та громадою, бізнес-партнерами, дослідницькими університетами, науковими закладами. Результатом цієї співпраці є реалізація різноманітних соціальних та культурних регіональних проєктів сталого розвитку й становлення громадянського суспільства в Україні; створення сучасної технології взаємодії вищої освіти зі стейкхолдерами (представниками влади, громадськістю, вчителями, освітньою спільнотою) для вирішення стратегічних цілей, оперативних завдань концепції Нової української школи – інтелектуальної платформи TeachHub, - розказав Анатолій Солоненко.

Ректор МДПУ також зазначив, що колектив університету здобув на ХІІ Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2021» почесне звання «Лідер інноваційно-наукової діяльності». Оцінювання здобутків вишу було відзначено у тематичних конкурсах, зокрема, з номінації «Інновації в розвитку міжнародної співпраці в закладі освіти» працівниками університету отримано золоту медаль.

Мелітопольський міський голова Іван Федоров привітав колектив та підкреслив, що стовпи, на яких базується вища освіта у Мелітополі - це два вищі навчальні заклади: Мелітопольський державний педагогічний університет ім. Б. Хмельницького та Таврійський державний агротехнологічний університет ім. Д. Моторного.

- МДПУ робить важливий внесок у життєдіяльність міста. У нас є багато спільних проєктів та ініціатив з туризму, з кафедрою психології. Перш за все, це кузня кадрів для освіти. Завдяки педагогічному університету Мелітополь є учасником Програми Ради Європи “Інтеркультурні міста”. Освіта — це складна сфера, яка вкрай важлива для розвитку міста та країни. І сьогодні ви стоїте на порозі важливих подій. Впевнений, що у сторічній історії вашого університету будуть лише радісні події! - резюмував Іван Федоров.

 

 

Також за темою

Вшановуємо пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народуЧитати далі

Вшановуємо пам'ять жертв геноциду кримськотатарського н...

У 1944 році за два дні радянський режим депортував близько 190 тисяч кримських татар до Середньої Азії, знищивши в ешелонах смерті тисячі людей та по...
Захисники та мешканці Мелітопольської громади вже отримують кошти соціальної підтримкиЧитати далі

Захисники та мешканці Мелітопольської громади вже отримують ...

Захисникам та мешканцям Мелітопольської міської територіальної громади  - 169 особам, вже виплатили майже 4 млн.гривень соціальної підтримки за д...
День вишиванки - свято, що об'єднує серцяЧитати далі

День вишиванки - свято, що об'єднує серця

Вишита сорочка несе в собі потужну енергію наших предків, захищаючи нас від лихого.