Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

«КАЗКУ ПРО СЕБЕ» РОЗІГРАЛИ ВИХОВАНЦІ ЛІТНІХ ТАБОРІВ У ДИТЯЧІЙ БІБЛІОТЕЦ

8
758

    Проте цьогоріч вони були особливими, і про них ще довго згадуватимуть як юні друзі бібліотеки, так і самі організатори. Бібліотекарі, вперше об’єднавшись у творчому тандемі з режисеркою, акторкою та письменницею, запросили школярів на сеанс казкотерапії та веселий урок акторської майстерності.

     «Казка про тебе» – саме за цією притчею Наталії Мацієвської та Олени Гармаш зі збірки «Казки для дружньої сім’ї» й відбулися незвичайні зустрічі в гімназії № 1 та в дитячій бібліотеці («Мальвіна»). Головною гостею була, звичайно ж, чарівна письменниця-казкарка Наталія Мацієвська.

 «Сеанси» незвичайної терапії та уроки акторської майстерності проводила режисерка театру-студії «Я+Ти» Палацу культури залізничників Наталія Бабакіна та її помічниці – бібліотекарка Олена Сердюк та юна акторка Ліза Пітішкіна у ролі веселих Чомусиків.

Вистава, у якій діти грали самих себе, викликала справжні емоції: радість, співчуття, сльози, сміх. Діти пригадували, чи зустрічалися їм в житті справжні феї (які розуміють та підтримують тебе). А відчути себе коронованими особами у власному замку допомагали казкові декорації бібліотекарки-художниці Олени Сердюк.

Самою зворушливою частиною казкотерапії було «перевтілення» дітей в принців і принцес та озвучування своїх дитячих (а іноді далеко і недитячих) мрій.

Кульмінацією зустрічей стало малювання мрій, перед чим не встояли, навіть, вихователі таборів, але вже без корон, які заважають грати, читати та малювати!

Книга і театр – чудове поєднання, яке приносить багато позитивних вражень!

Також за темою

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблими через ворожий удар по Вільнянську.Читати далі

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблим...

Невимовний біль. Співчуття сімʼям загиблих.
Відзначаємо День Конституції УкраїниЧитати далі

Відзначаємо День Конституції України

У часи випробувань, коли наша країна бореться за свою незалежність, Конституція залишається маяком, що вказує нам шлях до справедливості і свободи.&nb...
Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег ГончаренкоЧитати далі

Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег Гончаренко

Пішов у вічність почесний громадянин Мелітополя, поет, прозаїк, публіцист, перекладач, краєзнавець та громадський діяч Олег Гончаренко.