Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Запрошуємо до музею на виставку мілітарних прапорів

8
806

До 6 лютого 2022 року в Мелітопольському міському краєзнавчому музеї за підтримки Департаменту культури та інформаційної політики Запорізької обласної державної адміністрації проходить виставка тематичного проєкту «Всеукраїнська акція «Честь та гідність. Державні та військові символи в Україні – традиції народу» за ініціативи Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Асоціація інтернів Верховної Ради України» та підтримки Міністерства молоді та спорту України. В рамках акції створено пересувну експозицію мілітарних прапорів, яка мандрує Україною. Виставку вже бачили мешканці Донбасу та Півдня України, була вона і на Харківщині, мандрувала Західними областями.

Інтеграційні процеси, що відбуваються в Україні останнім часом, пробудження національної свідомості, громадянської ініціативи, виникнення різних громадських рухів, розповсюдження волонтерської діяльності відбуваються на тлі сплеску інтересу і прояву патріотичних почуттів і нових ставлень до історії, культури, релігії, традицій і звичаїв нашого народу.

Зараз як ніколи потрібні нові підходи до виховання патріотизму молоді. При цьому треба пам‘ятати, що Україна має багатовікову історію, культуру, державність – це може бути підґрунтям для виховання молоді та переосмислення їй минулого і побудови майбутнього.

Важливу роль у просвітницькій діяльності посідає відновлення історичної пам’яті про один із національних символів України – Державний Прапор. В прапорі зашифрована вся історія та міць країни, її культурні надбання, мрії по майбутнє народу.

Українська нація має тисячолітню історію. Історію повну перемог та звитяги. Змінювалися форми організації Держави – Київська Русь, Велике Князівство Литовське, Річ Посполита, Козаччина та Гетьманщина, Українська Народна Республіка та Українська Держава – різні форми та назви – проте єдина суть: українська нація завжди мала власну державу, зберігаючи тяглість державницьких традицій в сторіччях та людях, символах та традиціях.

Виставка має чотири тематичні блоки:

перший блок – прапори пов’язані з історією Київської Русі,

другий блок – прапори, що мають походження з часів славної Козаччини та Гетьманщини,

третій блок – прапори, пов’язані із 100-річчям Української Революції початку ХХ століття, української армії часів УНР, ЗУНР, Української Держави та Директорії. Є в цьому блоці прапори і повстанських рухів – холодноярівців та махновців,

четвертий блок – це прапори, що ілюструють сучасне українське військо. Тут проспори як ЗСУ, НГ та прикордонної служби, так і добровольчих підрозділів.

Також за темою

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблими через ворожий удар по Вільнянську.Читати далі

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблим...

Невимовний біль. Співчуття сімʼям загиблих.
Відзначаємо День Конституції УкраїниЧитати далі

Відзначаємо День Конституції України

У часи випробувань, коли наша країна бореться за свою незалежність, Конституція залишається маяком, що вказує нам шлях до справедливості і свободи.&nb...
Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег ГончаренкоЧитати далі

Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег Гончаренко

Пішов у вічність почесний громадянин Мелітополя, поет, прозаїк, публіцист, перекладач, краєзнавець та громадський діяч Олег Гончаренко.