Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

В МДПУ ім. Богдана Хмельницького відбулась конференція трудового колективу

12
1005

В Мелітопольському державному педагогічному університеті ім. Богдана Хмельницького сьогодні, 15 грудня, відбулась конференція трудового колективу. Участь в ній взяли Мелітопольський міський голова Іван Федоров та його заступник Михайло Семікін.

Делегати конференції заслухали звіт ректора МДПУ Анатолія Солоненка про виконання контрактних зобов'язань у 2021 році, обговорили звіт про виконнання умов Колективного договору у 2021 році та затвердили графік навчального процессу на 2022-2023 роки.

У своєму звіті ректор МДПУ імені Богдана Хмельницького Анатолій Солоненко зазначив, що на сьогодні одне із основних завдань діяльності університету – стати центром підготовки фахівців, конкурентоспроможних на ринку праці.

- Для реалізації цього завдання університет створив інноваційне освітньо-наукове середовище, яке підтримується високою кваліфікацією науково-педагогічних працівників, постійним покращенням матеріально-технічного забезпечення освітнього процесу і наукової діяльності. Університет розширює взаємодію із різними підприємствами і установами як на території України, так і за кордоном, є відкритим для всього нового і прогресивного. МДПУ активно співпрацює з органами місцевого самоврядування та громадою, бізнес-партнерами, дослідницькими університетами, науковими закладами. Результатом цієї співпраці є реалізація різноманітних соціальних та культурних регіональних проєктів сталого розвитку й становлення громадянського суспільства в Україні; створення сучасної технології взаємодії вищої освіти зі стейкхолдерами (представниками влади, громадськістю, вчителями, освітньою спільнотою) для вирішення стратегічних цілей, оперативних завдань концепції Нової української школи – інтелектуальної платформи TeachHub, - розказав Анатолій Солоненко.

Ректор МДПУ також зазначив, що колектив університету здобув на ХІІ Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2021» почесне звання «Лідер інноваційно-наукової діяльності». Оцінювання здобутків вишу було відзначено у тематичних конкурсах, зокрема, з номінації «Інновації в розвитку міжнародної співпраці в закладі освіти» працівниками університету отримано золоту медаль.

Мелітопольський міський голова Іван Федоров привітав колектив та підкреслив, що стовпи, на яких базується вища освіта у Мелітополі - це два вищі навчальні заклади: Мелітопольський державний педагогічний університет ім. Б. Хмельницького та Таврійський державний агротехнологічний університет ім. Д. Моторного.

- МДПУ робить важливий внесок у життєдіяльність міста. У нас є багато спільних проєктів та ініціатив з туризму, з кафедрою психології. Перш за все, це кузня кадрів для освіти. Завдяки педагогічному університету Мелітополь є учасником Програми Ради Європи “Інтеркультурні міста”. Освіта — це складна сфера, яка вкрай важлива для розвитку міста та країни. І сьогодні ви стоїте на порозі важливих подій. Впевнений, що у сторічній історії вашого університету будуть лише радісні події! - резюмував Іван Федоров.

 

 

Також за темою

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблими через ворожий удар по Вільнянську.Читати далі

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблим...

Невимовний біль. Співчуття сімʼям загиблих.
Відзначаємо День Конституції УкраїниЧитати далі

Відзначаємо День Конституції України

У часи випробувань, коли наша країна бореться за свою незалежність, Конституція залишається маяком, що вказує нам шлях до справедливості і свободи.&nb...
Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег ГончаренкоЧитати далі

Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег Гончаренко

Пішов у вічність почесний громадянин Мелітополя, поет, прозаїк, публіцист, перекладач, краєзнавець та громадський діяч Олег Гончаренко.