Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Мелітополь з робочим візитом відвідали представники Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО)

8
1006

Сьогодні, 20 жовтня, у Мелітополь із робочим візитом завітали представники Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО). Під час візиту вони відвідали об'єкти, які були термомодернізовані у співпраці з НЕФКО, та обговорили з міським головою плани щодо подальшої співпраці.

Нагадаємо, Мелітополь співпрацює з Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) з 2016 року. Завдяки партнерам місту вдалось реалізувати ряд соціально важливих проєктів. Серед них — встановлення світлодіодних світильників та заміна мереж вуличного освітлення на вул. Героїв України та бульварі 30 років Перемоги, термомодернізація дитячих садків №№ 9, 48, 49, капітальний ремонт мереж вуличного освітлення. Більшість з цих об'єктів інвестори відвідали, аби на власні очі побачити результат співпраці з Мелітополем.

Інвестиційний директор НЕФКО Амунд Бейтнес зазначив, що був у нашому місті 5 років тому, коли тільки запускали програму співпраці. А сьогодні має змогу подивитись об'єкти, що були реалізовані в рамках програми норвезько-української ініціативи.

- Ми побачили ряд проєктів, що місто реалізувало разом з європейськими партнерами. Скажу чесно: ми дуже вражені. Місцева влада зробила дуже кропітку роботу, аби тут добре жилось громадянам. Ми відвідали плавальний басейн, оглянули будівництво льодової арени, подивились, як працює новий спорткомплекс та Палац культури залізничників. У вашому басейні хотів сам плавати!

Звичайно, оглянули і ті об'єкти, що були модернізовані у співпраці з НЕФКО. З міським головою ми обговорили перспективи подальшої співпраці. Ми вже отримали від міста заявку на участь у новій програмі, вона на розгляді, - розказав Амунд Бейтнес.

Начальник управління освіти Ірина Щербак подякувала партнерам за співпрацю та інвестиції у модернізацію об'єктів.

- Нашим дітям стало комфортно перебувати у дошкільних навчальних закладах після термомодернізації. Тепловий режим сьогодні відповідає всім нормам — це відмічають і педагогічні працівники, і батьки. Раніше температура в окремих групах була на рівні 14 градусів, ми вимушені були у зимовий час використовувати додаткові джерела тепла. Сьогодні цих проблем не існує. Комфортно і літом — у групах прохолодно. Дякую за співпрацю та турботу про дітей! - зазначила Ірина Анатоліївна.

Технічний радник НЕФКО Андрій Каташев додав, що при інвестиціях близько 250 тисяч євро ми маємо економію на кожному об'єкті, де була проведена теплова модернізація, 25 тисяч євро. Тобто окупність цих проєктів — 10 років, і щороку місто економить близько одного мільйона гривень завдяки скороченню споживання енергії.

 

 

Також за темою

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблими через ворожий удар по Вільнянську.Читати далі

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблим...

Невимовний біль. Співчуття сімʼям загиблих.
Відзначаємо День Конституції УкраїниЧитати далі

Відзначаємо День Конституції України

У часи випробувань, коли наша країна бореться за свою незалежність, Конституція залишається маяком, що вказує нам шлях до справедливості і свободи.&nb...
Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег ГончаренкоЧитати далі

Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег Гончаренко

Пішов у вічність почесний громадянин Мелітополя, поет, прозаїк, публіцист, перекладач, краєзнавець та громадський діяч Олег Гончаренко.