Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

У Мелітополі відбулась прес-конференція щодо запуску місцевого партнерства зайнятості

8
917

      7 жовтня 2021 року в конференц-залі Агенції розвитку Мелітополя відбулась прес-конференція щодо запуску місцевого партнерства зайнятості. Мета зустрічі – презентація проєкту “Від покоління Ні-Ні до покоління ПІДПРИЄМЦІВ”.

   У Мелітополі стартує запуск проєкту «Від покоління Ні-Ні до покоління ПІДПРИЄМЦІВ» для покращення ділового середовища та «підприємницького духу» серед вразливих категорій громадян. За ініціативою Міжнародної організації праці,  органи влади, служба зайнятості, заклади професійно-технічної освіти та місцеві підприємці створюють місцеве партнерство зайнятості для вирішення проблем на ринку праці. Проєктом передбачено реалізацію грантової програми для започаткування власної справи.

   Ініціатива реалізується в рамках проєкту «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні», що виконується Міжнародною організацією праці (МОП) за підтримки уряду Данії.

    Сьогодні на прес-конференції була присутня перший заступник міського голови Ірина Рудакова.

    Ірина Володимирівна привітала учасників зустрічі, зазначивши, що для Мелітополя брати участь у даному проєкті - не просто велика честь, а й необхідність в тому числі. Адже створення нових робочих місць - одне з пріоритетних завдань, яке поставив мер міста на найближчі роки.

    - Ми дійсно потребуємо в такому проекті, хочемо створювати нові робочі місця. Мелітополь заявляє про себе, як надійний партнер, працюючи в багатьох проєктах з міжнародними організаціями, - зазначила Ірина Володимирівна.

     Проєкт місцевого партнерства  та зайнятості об’єднав у роботі представників влади, Агенції розвитку, центру зайнятості, бізнесу, закладів професійно-технічної освіти, профільних громадських організацій.

    Свою заявку під назвою “Від покоління Ні-Ні до покоління ПІДПРИЄМЦІВ” на Конкурс проєктних пропозицій Мелітополь подав ще у 2020 році.

    Загальна мета проєкту полягає у покращанні підприємницького духу серед молодих людей до 35 років з Мелітополя та Мелітопольського району, які не працюють і не навчаються, а також людей з інвалідністю, ветеранів АТО/ООС, переселенців та інших категорій громадян, які стикаються з ризиком соціальної та економічної ізоляції в суспільстві.

     Окрім навчально-тренінгового компоненту та технічної допомоги, реалізація проєкту передбачає фінансову підтримку тих учасників, які пройдуть фінальний відбір. Це стосується мешканців як міста, так і району, які працюють у сфері виробництва і аграрному секторі.

   В рамках проєкту учасники також пройдуть стажування на підприємстві. Проєкт реалізують протягом 18 місяців.

 

Також за темою

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблими через ворожий удар по Вільнянську.Читати далі

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблим...

Невимовний біль. Співчуття сімʼям загиблих.
Відзначаємо День Конституції УкраїниЧитати далі

Відзначаємо День Конституції України

У часи випробувань, коли наша країна бореться за свою незалежність, Конституція залишається маяком, що вказує нам шлях до справедливості і свободи.&nb...
Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег ГончаренкоЧитати далі

Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег Гончаренко

Пішов у вічність почесний громадянин Мелітополя, поет, прозаїк, публіцист, перекладач, краєзнавець та громадський діяч Олег Гончаренко.