Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Мелітопольський краєзнавчий музей святкує 100-річний ювілей

8
688

    Напередодні святкування 237-ої річниці Мелітополя краєзнавчий музей святкує ювілей - 100 років з дня заснування. З цієї нагоди колектив вітали           Мелітопольський міський голова Іван Федоров, його заступник Михайло Семікін та голова районної ради Сергій Прийма.
     Мелітопольський міський краєзнавчий музей протягом ста років гостинно відкриває двері для відвідувачів та є одним з кращих культурно-освітніх та науково-дослідних закладів Запорізької області. Історія його колекцій починається від 1900-го року з придбання Мелітопольським земством колекції опудал птахів. Створення безпосередньо міського музею бере відлік з 1 травня 1921 року, з урочистого відкриття Мелітопольського крайового музею. З 1967-го року музей розташовується у колишньому будинку купця Чернікова по вулиці Грушевського, 18. Знаходячись в межах історичного ареалу Мелітополя та являючись об’єктом культурної спадщини, ця будівля представляє значну історичну цінність місцевого значення.
     За останні 10 років музей став справжнім центром дослідження та популяризації української історії, дискусійним майданчиком, місцем зустрічей містян різних поколінь. З 2012 року через грантову проєктну діяльність музей почав активно втілювати в життя європейські цінності.
У роботі музею також втілюється Концепція національного патріотичного виховання. Постійними заходами є зустрічі громадськості з ветеранами війни, волонтерами, краєзнавцями, проведення пам’ятних мітингів, освітніх програм для школярів та студентської молоді, донесення історичної правди про трагічні події у долі народів України.
    Сьогодні у музейному дворику разом зібрались ті, хто своєю відданою працею, натхненням, творчістю розвиває та примножує здобутки нашої громади і ті, хто своєю відданою працею вивчають, зберігають, фіксують для сьогоднішнього та прийдешнього поколінь славну історію Мелітопольщини.
     Мелітопольський міський голова привітав колектив музею. Він підкреслив ,що музей - це духовний центр міста та нагородив почесною грамотою виконавчого комітету Мелітопольської міської ради колектив краєзнавчого музею в особі директора Лейли Ібрагімової. Міський голова також презентував музею сертифікат на придбання двох телевізорів, що будуть використовуватись під час різноманітних заходів.
    Гостей вітали своїми чарівними виступами музичні та хореографічні колективи.

 

 

 

Також за темою

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблими через ворожий удар по Вільнянську.Читати далі

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблим...

Невимовний біль. Співчуття сімʼям загиблих.
Відзначаємо День Конституції УкраїниЧитати далі

Відзначаємо День Конституції України

У часи випробувань, коли наша країна бореться за свою незалежність, Конституція залишається маяком, що вказує нам шлях до справедливості і свободи.&nb...
Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег ГончаренкоЧитати далі

Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег Гончаренко

Пішов у вічність почесний громадянин Мелітополя, поет, прозаїк, публіцист, перекладач, краєзнавець та громадський діяч Олег Гончаренко.