Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

У Раді національних товариств нова очільниця

8
767

Спілка громадських організацій “Рада національних товариств” 21 вересня зібралась на звітно-виборчу конференцію. Під час заходу учасники заслухали звіт про роботу протягом минулих років та переобрали голову. Делегати одноголосно вирішили, що новою очільницею Ради національних товариств стане Ганна Стаценко — голова громадської організації “Мелітопольська міська єврейська община”.

Від імені Мелітопольського міського голови Івана Федорова делегатів привітав його заступник Михайло Семікін. Він зазначив, що наше місто славиться інтеркультурністю, тут проживають представники 100 етнічних спільнот. У Мелітополі більше 20 активних національно-культурних товариств, які об'єдналися в Асоціацію. Результат роботи Ради національних товариств — індекс інтеркультурності. Так, Мелітополь очолив світовий інтеркультурний рейтинг. Зокрема, індекс оцінює те, наскільки в місті представлені різні культури, а також бере до уваги спільні заходи, що проводяться культурними товариствами.

- З 2008 року Мелітополь є учасником Програми Ради Європи “Інтеркультурні міста”. У 2021 році ми долучились до проєкту Ради Європи "Захист національних меншин, включаючи ромів та мови меншин в Україні". Мелітополь не тільки увійшов у п'ятірку українських міст, що долучились до проєкту, а й виступає у ньому містом-ментором - ми надаємо методичну, організаційну та консультаційну допомогу іншим територіям. Ще один показник нашої роботи — у травні у Мелітополі відбувся моніторинговий візит членів Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин до місць компактного проживання національних меншин. Зауваження та пропозиції наших національних товариств були взяті до уваги при напрацюванні нового закону “Про національні меншини в Україні”. Як бачимо, сьогодні ми дуже високо підняли планку своєї роботи. Інаше завдання — не тільки утримувати її, а й розвиватися у цьому напрямку, - зазначив Михайло Семікін.

Делегати конференції заслухали звіт про роботу голови Спілки громадських організацій “Рада національних товариств” Льови Маргаряна. А також обрали голову спілки, склад ревізійної комісії та членів правління Спілки. Одноголосно було вирішено, що новою очільницею Ради національних товариств стане Ганна Стаценко — голова громадської організації “Мелітопольська міська єврейська община” (на останьому фото у каруселі). Ганна Володимирівна подякувала делегатам за підтримку та надану довіру. Та виказала впевненість у подальшій плідній співпраці.

 

 

 

Також за темою

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблими через ворожий удар по Вільнянську.Читати далі

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблим...

Невимовний біль. Співчуття сімʼям загиблих.
Відзначаємо День Конституції УкраїниЧитати далі

Відзначаємо День Конституції України

У часи випробувань, коли наша країна бореться за свою незалежність, Конституція залишається маяком, що вказує нам шлях до справедливості і свободи.&nb...
Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег ГончаренкоЧитати далі

Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег Гончаренко

Пішов у вічність почесний громадянин Мелітополя, поет, прозаїк, публіцист, перекладач, краєзнавець та громадський діяч Олег Гончаренко.