Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

У краєзнавчому музеї відкрилася мультимедійна виставка

8
603

Сьогодні, 9 вересня, у Мелітопольському краєзнавчому музеї відкрилася виставка сучасного мистецтва “Хава Нагіла” міжнародного симпозіуму сучасного мистецтва BIRUCHIY (“Бірючий”). На урочистому відкритті були присутні митці, поціновувачі мистецтва та заступники Мелітопольського міського голови Михайло Семікін і Оксана Матвіїшина.

Проєкт представляє собою колаборацію різних напрямків: інсталяції, відео-арту, сучасної скульптури, живопису та графіки. На експозиції представлені роботи сучасних українських митців: Сергія Браткова, Володимира Буднікова, Ксенії Гнилицької, Генадія Козуба, Олега Тістола, Миколи Маценко, Жанни Кадирової, Дениса Рубана, Влади Ралко, Світлани Ратошнюк, Юрія Коваля, Олексія Сайа.

— У 2018 році відбувся наш перший спільний проєкт “Неошаманізм. Сила ритуалу”, який викликав резонанс та мав певні культурні наслідки — наші художні школи та училище культури вивчали ці роботи. Сьогодні важливо сказати про те, що це створення певної платформи, де ми обмінюємося культурами. Сама по собі назва також красномовна, тому що Хава Нагіла перекладається як “радіймо”. І в наш час, мабуть, доволі мало приводів, щоб просто зупинитися на секунду та порадіти чомусь. Цей майданчик буде гарним приводом для того, щоб замислитися та побачити в цьому житті щось прекрасне, — звернувся до присутніх Михайло Семікін.

Мультимедійну виставку “Хава Нагіла” представлено за підтримки управління культури та молоді Мелітопольської міської ради та благодійної організації “Фонд збереження історико-культурної спадщини України”.

Подивитися на роботи митців, представлені в міському музеї, можна до 19 вересня. За цей час планується проведення екскурсій для навчальних закладів міста, щоб якомога більше дітей змогли відвідати виставку та познайомитися з сучасним мистецтвом.

Також за темою

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблими через ворожий удар по Вільнянську.Читати далі

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблим...

Невимовний біль. Співчуття сімʼям загиблих.
Відзначаємо День Конституції УкраїниЧитати далі

Відзначаємо День Конституції України

У часи випробувань, коли наша країна бореться за свою незалежність, Конституція залишається маяком, що вказує нам шлях до справедливості і свободи.&nb...
Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег ГончаренкоЧитати далі

Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег Гончаренко

Пішов у вічність почесний громадянин Мелітополя, поет, прозаїк, публіцист, перекладач, краєзнавець та громадський діяч Олег Гончаренко.