Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Мелітопольський міський голова взяв участь у виїзній колегії ЗОДА

8
780

7 вересня у смт Кирилівка відбулась виїзна колегія Запорізької обласної державної адміністрації. Участь в ній взяли Мелітопольський міський голова Іван Федоров та голова Мелітопольської районної державної адміністрації Ігор Судаков.

Учасники колегії обговорювали низку важливих питань життєдіяльності регіону. Серед них готовність закладів освіти до нового навчального року, стан підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до осінньо-зимового періоду, встановлення тарифів на постачання теплової енергії для населення.

Не менш актуальним стало питання готовності госпітальної бази області до надання допомоги хворим на ковід. За словами директора Департаменту охорони здоров'я ЗОДА Олексія Кулинича, Національна служба здоров'я України визначила 11 медичних закладів для надання стаціонарної допомоги пацієнтам з COVID-19. На сьогодні забезпечено близько двох тисяч ліжок з подачею кисню. Крім того, сформовані мобільний парк кисневих концентраторів та резерв ліжок.

Заступник директора Запорізького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Олександр Мащак зауважив, що рівень захворюваності зростає — тільки за добу у Запорізькій області було виявлено понад 140 нових випадків COVID-19. Найближчим часом країна ризикує потрапити у жовту карантинну зону.

Крім того, регіоном поширюється штам Дельта, який вражає в тому числі дітей. Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух зазначив, що актуальним як ніколи сьогодні є питання вакцинації. Особливу увагу слід приділити щепленню працівників навчальних закладів.

Жваво дискутували учасники колегії щодо підсумків проведення курортно-оздоровчого сезону та заходів з розвитку курортів і туризму в Запорізькій області. Справжнім викликом для туристичних, санаторно-курортних закладів та дитячих оздоровчих закладів у Кирилівці та Бердянську, які сумарно щороку приймають більше 3 мільйонів туристів, стало нашестя медуз. Науковці стверджують, що це відбувається за трьома причинами: збільшення солоності Азовського моря, аномально високих температур та зменшення кількості опадів.

Голова ЗОДА Олександр Старух зазначив, що проблеми осолонення моря і збільшення кількості медуз варто вирішувати системно. В іншому випадку наші курорти не відвідуватимуть туристи, а значить, громади півдня не матимуть доходів.

Окремого вирішення потребує і питання водозабезпечення селища Кирилівка. Ця проблема вирішується вперше за десятки років. За ініціативою народного депутата України Сергія Мінько і в рамках Азовського форуму регіонального розвитку Кирилівка за підтримки Мелітополя вже займається розробкою проєктно-кошторисної документації для будівництва централізованої системи водопостачання та водовідведення у Кирилівці з відведенням каналізаційних стоків на центральні очисні споруди міста. Кошти на розробку документації були виділені з бюджетів трьох рівнів — Запорізької обласної, Мелітопольської міської та Кирилівської селищної рад.

Також за темою

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблими через ворожий удар по Вільнянську.Читати далі

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблим...

Невимовний біль. Співчуття сімʼям загиблих.
Відзначаємо День Конституції УкраїниЧитати далі

Відзначаємо День Конституції України

У часи випробувань, коли наша країна бореться за свою незалежність, Конституція залишається маяком, що вказує нам шлях до справедливості і свободи.&nb...
Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег ГончаренкоЧитати далі

Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег Гончаренко

Пішов у вічність почесний громадянин Мелітополя, поет, прозаїк, публіцист, перекладач, краєзнавець та громадський діяч Олег Гончаренко.