Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Італійський сквер в парку планують добудувати наступного місяця

8
820

У Мелітопольському міському парку культури та відпочинку ім. М. Горького продовжуються активні роботи по будівництву скверу в італійському стилі.

Два року тому в улюбленому місці відпочинку жителів та гостей нашого міста з’явився сквер в англійському стилі, який став однією з найпопулярніших локацій парку. Надихнувшись успіхом цього проєкту, керівництво міста вирішило продовжити створювати в парку тематичні зони відпочинку.

Новий сквер об’єднає в собі копії головних пам’яток Італії: давньоримський акведук, елемент руїн римського Форуму у вигляді п'яти колон, ротонду Пізнього Риму. Також в зоні відпочинку буде патіо (італійський дворик) в мініатюрі. В центрі всієї композиції — точна копія Пізанської вежі, виконана у масштабі 1:6. Споруда висотою 9,3 м, як і оригінал, буде нахилена на південь. По всій території скверу будуть розміщені лавочки та рослини у тематичних вазонах, прокладені доріжки у венеціанському стилі.

Скульптор Олег Куцевалов розповідає, що на створення цього скверу його надихнула багата історія Італії. У новій зоні відпочинку будуть представлені копії пам’яток епох Ренесансу, Стародавнього та Пізнього Риму. Архітектор зазначає, що виготовлення колон та різьблення всіх елементів виконується вручну.

— Насправді роботи дуже ювелірні, тонкі. Це не просто будівництво якогось будинку або технічного об’єкту, це більше художня робота, тому вона достатньо повільно просувається. Але, я думаю, що в жовтні цього року ми завершимо цей об’єкт і вже можна буде відпочивати та фотографуватися на території цього комплексу, — розповів директор парку Олег Обрєзанов.

 

 

Також за темою

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблими через ворожий удар по Вільнянську.Читати далі

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблим...

Невимовний біль. Співчуття сімʼям загиблих.
Відзначаємо День Конституції УкраїниЧитати далі

Відзначаємо День Конституції України

У часи випробувань, коли наша країна бореться за свою незалежність, Конституція залишається маяком, що вказує нам шлях до справедливості і свободи.&nb...
Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег ГончаренкоЧитати далі

Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег Гончаренко

Пішов у вічність почесний громадянин Мелітополя, поет, прозаїк, публіцист, перекладач, краєзнавець та громадський діяч Олег Гончаренко.