Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Про програми пільгового кредитування внутрішньо переміщених осіб для придбання ними житла

3
114

Проблема забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб в Україні існує вже понад 10 років. Але з моменту початку повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України дане питання набуло глобального масштабу та значення

Для вирішення житлової проблеми, в т.ч. програми пільгового кредитування для усіх працездатних переселенців для придбання ними житла Держава вже впровадила окремі програми пільгового іпотечного кредитування.

Державна програма забезпечення доступного іпотечного кредитування громадян з фіксованою ставкою 3 % річних на весь період кредитування (до 20 років), зокрема для військовослужбовців Збройних Сил України за контрактом, медичних працівників педагогічних працівників та науковців. З 01.01.2023 іпотечні кредити за ставкою 7 % річних отримують інші категорії громадян, зокрема внутрішньо переміщені особи.

Кредит внутрішньо переміщеним особам (ДІЯ):

https://diia.gov.ua/services/kredit-na-zhitlo-dlya-vpo

Одним з найефективніших механізмів забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб є програма з надання пільгових іпотечних кредитів за рахунок коштів гранту, наданих Урядом Німеччини через Кредитну установу для відбудови (KfW) відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.04.2021 № 451. Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Мінреінтеграції. Одержувачем бюджетних коштів та організацією-виконавцем є Держмолодьжитло.

Прийом звернень громадян до Держмолодьжитла: 

https://www.molod-kredit.gov.ua/zhytlovi-prohramy/kredyt-dlia-vpo-kfw

Тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради України з питань захисту майнових та немайнових прав внутрішньо переміщених та інших осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, відзначила необхідність розширення та збільшення доступності програм забезпечення житлом, а також уніфікації фінансово-кредитних умов для усіх внутрішньо переміщених осіб.

Також за темою

До уваги! Мелітопольський ЦНАП працюватиме у вихідні 13-14 липня!Читати далі

До уваги! Мелітопольський ЦНАП працюватиме у вихідні 13-14 л...

Цими вихідними мелітопольський ЦНАП працює для того, щоб військовозобов'язані могли оновити дані
ЦНАП Мелітополя видає інформацію з Державного реєстра речових прав на нерухоме майноЧитати далі

ЦНАП Мелітополя видає інформацію з Державного реєстра речови...

Отримати документ можна звернувшись до ЦНАП м. Мелітополя,  незалежно від місця реєстрації місця проживання заявника, або місця знаходження об&#...
Вітаємо випускників -2024 !Читати далі

Вітаємо випускників -2024 !

Незважаючи на війну, переселення та інші виклики, мелітопольські школярі показали високі результати у навчанні.