Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Центр надання соціальних послуг та медичної реабілітації взяв участь у міжнародній акції “16 днів проти насильства”

8
921

Протягом 25 листопада - 10 грудня фахівці Центру надання соціальних послуг та медичної реабілітації провели низку заходів до міжнародної акції “16 днів проти насильства”.

Стартувала міжнародна акція 25 листопада із заходу “Створення унікального маніфесту проти домашнього насильства”, який проходив біля Мелітопольського коледжу ТДАТУ. На помаранчевому банері перехожі мешканці міста, фахівці відділу соціальної роботи та моніторингу Центру надання соціальних послуг та медичної реабілітації мали можливість написати меседжі проти домашнього насильства, побажання постраждалим та заклики щодо викорінення цієї проблеми. Захід проведено в межах проєкту “Міста і громади, вільні від домашнього насильства” за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення.

Також 25 листопада на базі Мелітопольського сектору ювенальної пробації філії державної установи “Центр пробації” в Запорізькій області фахівцем відділення соціальної роботи та моніторингу було проведено тренінг “Попередження домашнього насильства” для неповнолітніх, які перебувають у конфлікті із законом.

До Міжнародного дня осіб з інвалідністю з 29 листопада по 12 грудня у вітражних вікнах Центральної міської бібліотеки ім. М.Ю. Лермонтова відділення соціально-психологічної підтримки та адаптації організувало виставку творчих робіт з декоративно-прикладного мистецтва. Кожен експонат виставки - це тисячі елементів з різного матеріалу та місяці ручної праці відвідувачів Центру надання соціальних послуг та медичної реабілітації під керівництвом інструктора з праці.

Тренінг “Сім’я - простір без насильства“ для дітей та батьків сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах було проведено 2 грудня фахівцем із соціальної роботи та моніторингу. Дітей ознайомили з актуальністю проблеми домашнього насильства та його видами. Водночас, для батьків було проведено відеолекторій “Дім без насильства”.
3 грудня для учнів ЗОШ № 8 фахівець відділення соціальної роботи та моніторингу провела тренінг “Я проти булінгу”, з метою формування негативного ставлення до булінгу, ознайомлення з основними формами та видами булінгу, визначення різниці між булінгом та конфліктом.

До Міжнародного дня боротьби з насильством 8 грудня фахівець відділення соціальної роботи та моніторингу Людмила Рубан проведела тренінг «Психологічний аспект домашнього насильства: форми, індикатори, причини виникнення” для фахівців відділення надання соціальних послуг за місцем проживання. Учасники ознайомились з причинами та наслідками домашнього насильства, опрацювали основні стереотипи, що впливають на сприйняття домашнього насильства та усвідомлення їх шкідливого впливу на роботу із постраждалими.

У цей же день - 8 грудня на базі Центру надання соціальних послуг та медичної реабілітації відбувся показ документального фільму “Розірви коло”, організатором якого виступило управління соціального захисту населення. Показ відбувся в межах інформаційної кампанії «Розірви коло» – частини масштабної програми UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення із протидії та запобігання домашнього та/і гендерно зумовленого насильства в Україні.

З нагоди Дня благодійника проведено акцію “3Д: Давай Дарувати Добро”. 8 грудня завдяки соціально-відповідальним підприємцям товариства “Бізнес-сніданок Мелітополь” для клієнтів Центру надання соціальних послуг та медичної реабілітації вдалося зібрати 300 кг речей (одяг, взуття та інші теплі речі), 30 продуктових наборів, 60 кг яблук.

9 грудня відбулася зустріч-подяка спонсорам Центру надання соціальних послуг та медичної реабілітації, до участі у якій були запрошені меценатами, які надають постійну благодійну допомогу отримувачам соціальних послуг: БО “Запорізький обласний БФ “МАРІАМ”, Мелітопольське районне благодійне товариство бджолярів-любителів “БДЖІЛКА”, ГО “Народна ініціатива”, чоловічий монастир Св. Сави Освяченого УПЦ Запорізької Єпархії, релігійна громада “Різдва Пресвятої Богородиці” екзархату української-грекокатолицької церкви у м. Мелітополь”, ТОВ “Агро Тех Поставки”, ТОВ “Автопривод”, Мелітопольська Християнська Церква, БО “БФ “Карітас Мелітополь”, ГО “Пізнай себе-центр розвитку людини”, ТМ “Мегаліт”. Під час заходу адміністрація Центру надання соціальних послуг та медичної реабілітації ознайомила спонсорів з новими напрямами роботи закладу та обговорили перспективи співпраці. На завершення зустрічі директор Центру Тетяна Чорна урочисто вручила подяки за плідну співпрацю, активну життєву позицію та милосердя в наданні благодійної допомоги особам, які опинились у складних життєвих обставинах.

Завершальним заходом Міжнародної акції “16 днів проти насильства” стала інформаційно-роз’яснювальна зустріч “Я маю право” для отримувачів соціальних послуг відділення соціально-психологічної підтримки та адаптації з представником безоплатної первинної правової допомоги з нагоди Міжнародного дня захисту прав людини. Зустріч проходила у форматі “запитання-відповідь”, що дало можливість охопити і розглянути більше питань, які хвилюють наших отримувачів послуг стосовно забезпечення додержання та поваги до прав і свобод людини й громадян та запобігання їх порушенням.

Центр надання соціальних послуг та медичної реабілітації знаходиться за адресою: вул. Вакуленчука, 30, тел.: 067-37-22-100, (0619) 49-00-21, сторінка у соціальній мережі: https://www.facebook.com/sochelp.mlt.gov , сайт https://sochelp.mlt.gov.ua/

 

 

Також за темою

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблими через ворожий удар по Вільнянську.Читати далі

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблим...

Невимовний біль. Співчуття сімʼям загиблих.
Відзначаємо День Конституції УкраїниЧитати далі

Відзначаємо День Конституції України

У часи випробувань, коли наша країна бореться за свою незалежність, Конституція залишається маяком, що вказує нам шлях до справедливості і свободи.&nb...
Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег ГончаренкоЧитати далі

Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег Гончаренко

Пішов у вічність почесний громадянин Мелітополя, поет, прозаїк, публіцист, перекладач, краєзнавець та громадський діяч Олег Гончаренко.