Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Почалась реалізація проєкту "Мобільне відеоспостереження задля безпеки громади Мелітополя"

8
909

Восени 2021 року  Громадська організація «ЗА НОВИЙ МЕЛІТОПОЛЬ» розпочала новий проєкт «Мобільне відеоспостереження задля безпеки громади Мелітополя», який реалізується  за технічного адміністрування ЗУРЦ у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки уряду Королівства Нідерланди.

Метою проекту стало удосконалення механізмів та посилення рівня безпеки мешканців та мешканок міста Мелітополь шляхом встановлення мобільної автономної камери відеоспостереження на в'їзді у місто, а також сприяння діяльності навчальних закладів щодо профілактики правопорушень серед дітей та забезпечення безпечного освітнього середовища.

В рамках проекту була проведена зустріч представників відділу ювенальної  превенції Мелітопольського районного управління  поліції ГУНП в Запорізькій області з 32 учнями та ученицями 2-А класу Мелітопольської ЗОШ І-ІІІ ступенів №22. Головний тренер зустрічі - інспектор ювенальної  превенції Іванов М. протягом 2 годин у формі діалогу, спільних обговорень та гри нагадав та повідомив учасникам та учасницям зустрічі основні правила поведінки з незнайомою людиною, дорогу до школи  та безпеку під час переходу дороги, а також продемонстрував обладнання поліцейської машини, спецтехніку та спецзасоби, які кожного дня співробітники та співробітниці поліції використовують у своїй роботі.

З метою визначення найбільш небезпечних локацій міста для майбутнього встановлення камер членами ГО “За Новий Мелітополь” та ТОВ “Центр стратегічного розвитку територій» протягом вересня 2021 року було проведено онлайн-опитування 522 респондентів серед голів ОСББ та уповноважених мікрорайонів міста, шляхом заповнення розробленої та погодженої з ЗУРЦ та ПРООН анкети дослідження. Дані дослідження враховуватимуться при визначенні місць встановлення та роботи мобільної автономної камери відеоспостереження, закупленої в рамках проекту для  посилення рівня безпеки в найбільш небезпечних ділянках міста Мелітополя.

Першим таким проблемним місцем, де встановили  автономну пересувну камеру відеоспостереження став виїзд з міста у західному напрямку на трасі М14. Особливість даної ділянки полягає в тому, що звичайну камеру тут встановити складно і проблематично, на перехресті із круговим рухом відсутні інженерні комунікації, зокрема  мережа електроживлення та інтернет.  Камера оснащена сонячною панеллю, акумулятором, кронштейном та 4Дж модулем для віддаленого зв’язку, що робить пристрій повністю автономним. За думкою представників правоохоронних органів, які активно підтримали реалізацію проекту, відеоспостереження на ділянці  дороги із інтенсивним трафіком допомагає оперативніше та ефективніше розкривати злочини.

З огляду на мобільність пристрою, його використовуватимуть не тільки на трасі. Пересувна камера при повному заряді тримає батарею 7 днів. Планується, що її залучатимуть в тому числі для виявлення порушників правил благоустрою – безвідповідальних громадян, які влаштовують у місті стихійні звалища. Пересувна точка відео спостереження буде встановлюватись у різних частинах міста на певний час. Це дасть можливість виявити осіб які скидають побутове та будівельне сміття у не відведених для цього місцях, та разом із співробітниками відділу з благоустрою та екології  та притягати до адміністративної відповідальності за порушення правил благоустрою м. Мелітополя.

Проект для Мелітополя є пілотним, встановлення автономної камери в рамках проекту «Мобільне відеоспостереження задля безпеки громади Мелітополя» буде новітнім та ефективним інструментом в системі відеоспостереження в місті Мелітополі. Слід відмітити, крім основної задачі - безпеки мешканців та гостей  Мелітополя, проект по мобільному відеоспостереженню допоміг ще більш налагодити взаємодію в найефективнішому для блага громади ланцюгу: ГРОМАДСЬКІСТЬ-ПРАВООХОРОННІ ОРГАНИ-МІСЦЕВА ВЛАДА.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).   Програму підтримують дванадцять  міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.

 

 

 

Також за темою

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблими через ворожий удар по Вільнянську.Читати далі

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблим...

Невимовний біль. Співчуття сімʼям загиблих.
Відзначаємо День Конституції УкраїниЧитати далі

Відзначаємо День Конституції України

У часи випробувань, коли наша країна бореться за свою незалежність, Конституція залишається маяком, що вказує нам шлях до справедливості і свободи.&nb...
Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег ГончаренкоЧитати далі

Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег Гончаренко

Пішов у вічність почесний громадянин Мелітополя, поет, прозаїк, публіцист, перекладач, краєзнавець та громадський діяч Олег Гончаренко.