Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

«Розірви коло»: в Мелітополі тривають заходи в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

8
1094

У рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» з 25 листопада по 10 грудня 2021 р. у Мелітополі продовжуються заходи, спрямовані на підвищення обізнаності населення у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, що підтримуються Фондом ООН у галузі народонаселення (UNFPA) за проєктом «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» (далі – Фонд UNFPA).

Ключовим заходом протягом Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» став інтерактивний перегляд документального фільму «Розірви коло», створеного за підтримки Фонду UNFPA. Життєві історії двох жінок, кожна з яких змінила своє життя, виходячи з кола насильства, розкрили довгий та складний процес їх роботи над собою та своїми відносинами з навколишнім світом. Цей шлях жінки наважились пройти заради себе та своїх дітей.

Перегляду фільму передувало відеозвернення від представника UNFPA Україна Хайме Надаля та Почесного посла UNFPA Україна Марії Єфросиніної, яка є авторкою ідеї фільму. Демонстрація фільму відбувалася в різних локаціях міста з 6 по 8 грудня із залученням представників виконавчих органів міської ради, суб’єктів, що працюють у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, громадських організацій, що опікуються цими питаннями.

Посилену увагу цій події приділила перший заступник Мелітопольського міського голови Ірина Рудакова - координаторка з питань здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству з ознакою статі у Мелітополі. Після перегляду фільму вона акцентувала необхідність зосередження зусиль на поширенні нульової толерантності у мешканців міста до всіх проявів насильства.

Протягом 7-8 грудня Фонд UNFPA організував семінар-тренінг «Роль і завдання поліції в місцевій системі запобігання та протидії домашньому насильству» для представників Мелітопольського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області. Учасники заходу були ознайомлені зі створеною у Мелітополі системою запобігання та протидії домашньому насильству; розглянули проблемні питання, що знижують ефективність захисту у діяльності різних підрозділів поліції, залучених до реагування на факти домашнього насильства, надання допомоги постраждалим та перенаправлення їх до спеціалізованих служб підтримки.

Крім того, учасники семінару разом з представниками Фонду відвідали притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, що працює на базі Центру надання соціальних послуг та медичної реабілітації.

8 грудня у Центрі надання соціальних послуг та медичної реабілітації відбулася презентація діяльності новоствореної служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Ремонтні роботи на створення цієї консультаційної служби були фінансово забезпечені завдяки отриманій субвенції з державного бюджету у розмірі 362 тис. грн.

Мета роботи служби — надання первинної консультації та підтримки, що сприятимуть ефективному розв’язанню проблем самою постраждалою особою. Спеціалісти вже надали 29 соціальних послуг: дві сім’ї отримали послуги соціальної профілактики, шість - соціального супроводу, 21 родина – послуги консультування. Переважна кількість клієнтів зверталася з приводу психологічного насильства (21 звернення), менший показник - щодо фізичного (5 звернень) та економічного (3 звернення) насильства.

Отримати психологічну підтримку та консультації спеціалістівзазначеної служби постраждалі особи можуть за адресою: вул. Вакуленчука, 30, тел.: 067 372 21 00, (0619) 49 00 22.

 

 

 

Також за темою

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблими через ворожий удар по Вільнянську.Читати далі

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблим...

Невимовний біль. Співчуття сімʼям загиблих.
Відзначаємо День Конституції УкраїниЧитати далі

Відзначаємо День Конституції України

У часи випробувань, коли наша країна бореться за свою незалежність, Конституція залишається маяком, що вказує нам шлях до справедливості і свободи.&nb...
Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег ГончаренкоЧитати далі

Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег Гончаренко

Пішов у вічність почесний громадянин Мелітополя, поет, прозаїк, публіцист, перекладач, краєзнавець та громадський діяч Олег Гончаренко.