Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

В об'єднаному Мелітопольському районі відсвяткували День місцевого самоврядування

9
903

Вчора, 7 грудня, в Україні відзначали День місцевого самоврядування. З цієї нагоди для представників виконавчих органів влади та депутатського корпусу об'єднаного Мелітопольського району влаштували святковий концерт. Кращі представники місцевого самоврядування отримали нагороди та грамоти. З професійним святом представників місцевого самоврядування вітали народний депутат України Сергій Мінько, голова Мелітопольської районної державної адміністрації Ігор Судаков, Мелітопольський міський голова Іван Федоров та депутат Запорізької обласної ради Володимир Кюрчев.

Депутат Верховної Ради України Сергій Мінько зазначив, що громада здавна була в Україні особливою формою організації суспільства – суспільства людей з рівними правами. Такий устрій був притаманний українським містам та селам, а також запорізькому козацтву. Про значення громади в історії держави писали видатні українські філософи Михайло Грушевський та Іван Франко.

- На жаль, це свято не є одним із головних державних свят. Хоча роль місцевого самоврядування, особливо останнім часом із урахуванням децентралізації, зросла неймовірно. На тлі численних запитів суспільства на безпеку, економічну стабільність, охорону здоров'я, соціальний захист виникли нові виклики реформування та розвитку території. І від злагодженості роботи органів місцевого самоврядування залежить результат. Тому вкрай складно переоцінити роль місцевого самоврядування у житті суспільства та внесок людей, які у ньому працюють.
Сьогодні від імені мешканців укрупненого Мелітопольського району я хочу висловити глибоку подяку людям, які щодня на своїх плечах несуть тяжку ношу роботи у місцевому самоврядуванні – нашим педагогам, медикам, спеціалістам різних служб, соціальним працівникам. Також окремо хочу подякувати депутатам та керівникам територіальних громад, які несуть на собі тягар політичної відповідальності. Від ваших управлінських рішень залежить наше майбутнє та майбутнє країни. Бажаю вам невичерпної енергії, яскравих досягнень, реалізації ідей та проєктів, миру та добра нашій Україні! - привітав представників місцевого самоврядування Сергій Мінько.

Грамотою Верховної Ради України “За заслуги перед Українським народом” були нагороджені співзасновник, генеральний директор ТОВ “МПІ-Агро”, депутат Запорізької обласної ради Михайло Маслов та начальник відділу по зверненнях, прийому громадян та захисту прав споживачів виконавчого комітету Мелітопольської міської ради Сергій Груднєв.

Орденом “За заслуги перед Запорізьким краєм” ІІ ступеня нагородили депутата Новенської сільської ради Мелітопольського району Миколу Димуру. Орденом “За заслуги перед Запорізьким краєм” ІІІ ступеня — голову наглядової ради ПАТ “Мелавтотранс”, депутата Мелітопольської районної ради Геннадія Шаніна. Медалль “За розвиток Запорізького краю” отримала староста Полянівського старостинського округу Семенівської сільської ради Любов Дутко.

Голова Мелітопольської районної державної адміністрації Ігор Судаков, вітаючи представників місцевого самоврядування, зазначив, що завдяки реформам місцеве самоврядування сьогодні має важливі інструменти для створення успішних громад, проте і наділено дуже великою відповідальністю за територію і кожного мешканця.

- Саме ви є тією силою, що веде нас до спільної мети — квітучого сучасного Мелітопольського району, яким пишаються йорго мешканці та на який рівняються інші. Дякую вам за професійність та компетентність. Бажаю мудрості, справедливості та розуміння у вашій нелегкій роботі. Миру, злагоди та благополуччя!

За сумлінну плідну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку місцевого самоврядування в Запорізькій області та з нагоди Дня місцевого самоврядування грамотами Запорізької обласної державної адміністрації були нагороджені секретар Новобогданівської сільської ради Мелітопольського району Валентина Гречана, депутат Веселівської селищної ради Мелітопольського району Раїса Стогній, депутат Кирилівської селищної ради Мелітопольського району Ігор Перебийніс, депутат Костянтинівської сільської ради Мелітопольського району Лариса Онищенко, депутат Нововасилівської седищної ради Мелітопольського району Алла Черванська, депутат Терпіннівської сільської ради Мелітопольського району Наталія Овсяннікова.

Грамоти Мелітопольської районної ради отримали староста Таврійського старостинського округу Новоуспенівської сільської ради Ольга Осмоловська, староста Приморсько-Посадського старостинського округу Приазовської селищної ради Петро Перцов, староста Радивонівського старостинського округу Якимівської селищної ради Костянтин Михайлов, інспектор з прав дітей служби у справах дітей Новенської сільської ради Любов Снігір.

Депутат Запорізької обласної ради Володимир Кюрчев у привітання колег наголосив на тому, що День місцевого самоврядування - це свято тих, хто працює в органах місцевої влади, депутатів, але водночас це і свято всіх громадян, виборців, які вболівають за вирішення проблем рідного краю.

- Майбутнє нашої держави неможливе без розвитку громад. Тільки у злагодженій роботі виконавчої влади на чолі з головою та більшості депутатського корпусу можна робити хороші справи для людей. Яскравим прикладом такої співпраці є робота команди Сергія Мінько у Мелітополі. А так було не завжди — я кажу це з власного досвіду, а я вже 6 раз обирався в органи місцевого самоврядування. Тільки тісна співпраця з депутатським корпусом, в тому числі обласної ради, надасть можливість вирішувати питання розвитку громади, - впевнений Володимир Кюрчев.

Грамотами Запорізької обласної державної адміністрації були нагороджені начальник відділу тендерних закупівель управління соціально-економічного розвитку міста Марія Білогурова та заступник начальника відділу забезпечення роботи міської ради та виконавчого комітету Мелітопольської міської ради Ольга Рощина.

Почесними грамотами Запорізької обласної ради нагороджені: Нововасилівський селищний голова Олександр Прокопенко, начальник управління соціально-економічного розвитку міста виконавчого комітету Мелітопольської міської ради Юрій Захарчук, заступник начальника управління з внутрішньої політики, взаємодії з правоохоронними органами та громадськістю виконавчого комітету Мелітопольської міської ради Михайло Бєліков, заступник начальника управління фізичної культури та спорту Мелітопольської міської ради Людмила Саклінська, заступник начальника фінансового управління Мелітопольської міської ради Ірина Іванова, заступник голови з питань діяльності виконавчих органів Олександрівської сільської ради Сергій Вєльчев, спеціаліст І категорії фінансового відділу Кирилівської селищної ради Інна Бойко, інспектор з кадрової роботи виконавчого апарату Мелітопольської районної ради Алла Полуліх, головний спеціаліст відділу управління об’єктами спільної власності територіальних громад району виконавчого апарату Мелітопольської районної ради Ігор Пєрєвєрзєв, начальник організаційного відділу виконавчого апарату Мелітопольської районної ради Галина Вишнякова, начальник фінансового відділу Костянтинівської сільської ради Наталія Яценко, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Семенівської сільської ради Павло Нетребко.

Мелітопольський міський голова Іван Федоров зауважив, що День місцевого самоврядування — знаковий день для всіх міст нашої держави.

- Роботу органів місцевого самоврядування можна порівняти з роботою великого складного механізму, в якому кожен гвинтик та кожна деталь мають своє значення. Сьогодні ми пишаємося тим, як злагоджено працює цей механізм у Мелітополі. Проте так було не завжди. Історія нашого міста пам'ятає і ті часи, коли робота виконавчих органів влади була фактично паралізована. Об'єднавшись навколо інтересів нашого міста, області та держави, ми змогли подолати всі складнощі.

За 30 років незалежності нашої держави було різне відношення до місцевого самоврядування. В одні часи нам передавали більше повноважень, і інші — їх забирали. Проте незмінним залишалось одне: 90 % проблем громадян вирішуються на місцях. Сьогоднідля нашої держави складні часи. Але я впевнений, що через розбудову органів місцвої влади нам вдасться побудувати і сильну державу.

Ми пишаємося тим, що в нас склалась чудова команда, яка не боїться брати на себе відповідальність та виконувати надскладні задачі. Дякую всім вам за плідну працю на благо міста! Попереду багато викликів, складних та цікавих задач. Впевнений, що престиж органів місцевого самоврядування зростатиме, адже кожен з нас зробить все задля того, щоб наші діти будували своє майбутнє саме тут! - привітав представників місцевого самоврядування Іван Федоров.

Мелітопольський міський голова вручив грамоти Запорізької обласної державної адміністрації Ірині Кондратенко – начальнику інформаційного відділу виконавчого комітету Мелітопольської міської ради; Ірині Карпушиній – начальнику управління адміністративних послуг виконавчого комітету Мелітопольської міської ради; Тетяні Приходько – заступнику директора з правових питань КП “Комунальна власність”; Тетяні Стрюковій – начальнику відділу по роботі з проєктно-кошторисною документацією департаменту капітального будівництва та ЖКГ, Павлу Маслову — депутату Мелітопольської міської ради.

Почесною грамотою Запорізької обласної ради була нагороджена заступник начальника управління освіти Олена Фесенко, почесними грамотами виконавчого комітету Мелітопольської міської ради: Ірина Склянна (заступник начальника з економічних питань відділу охорони здоров’я); Наталія Буряк (начальник відділу кадрів виконавчого комітету Мелітопольської міської ради); Максим Галуцький (в.о. начальника, головний спеціаліст відділу благоустрою та екології); Галина Кучеркова (начальник відділу транспорту та зв’язку); депутат Мелітопольської міської ради Юрій Чорний.

Під час урочистого заходу директор Мелітопольського краєзнавчого музею та депутат Запорізької обласної ради Лєйла Ібрагімова провела для присутніх стислий екскурс з історії мелітопольського місцевого самоврядування, якому вже понад 150 років. А творчі колективи міста порадували яскравими та незабутніми виступами.

 

 

Також за темою

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблими через ворожий удар по Вільнянську.Читати далі

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблим...

Невимовний біль. Співчуття сімʼям загиблих.
Відзначаємо День Конституції УкраїниЧитати далі

Відзначаємо День Конституції України

У часи випробувань, коли наша країна бореться за свою незалежність, Конституція залишається маяком, що вказує нам шлях до справедливості і свободи.&nb...
Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег ГончаренкоЧитати далі

Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег Гончаренко

Пішов у вічність почесний громадянин Мелітополя, поет, прозаїк, публіцист, перекладач, краєзнавець та громадський діяч Олег Гончаренко.