Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Мелітопольський міський голова Іван Федоров взяв участь у III Форумі індустріальних парків

9
1007

III Форум індустріальних парків проходить у Торгово-промисловій палаті України у місті Києві протягом двох днів — 2-3 грудня.

У перший день Форуму учасники працювали у панельній дискусії “Рестарт індустріальних парків в Україні. Чи стане 2022 рік переломним?”. Серед спікерів були заступниця Міністра економіки Ірина Новікова, заступник Міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря, заступник Міністра з питань європейської інтеграції Мінстратегпрому Юрій Петровський, заступник Міністра фінансів України Олександр Кава, голови та заступники обласних державних адміністрацій всієї країни.

Сьогодні ж, 3 грудня, відбулись презентації проєктів та ініціатив регіонів України. Онлайн проєкт індустріального парку презентував і Мелітопольський міський голова Іван Федоров.

Іван Сергійович зазначив, що одна з пріоритетних задач міської влади – створити у Мелітополі потужний логістичний центр, який зробить наш край більш привабливим для інвестицій, розвитку бізнесу, створення нових робочих місць і як наслідок – дасть позитивний економічний ефект.

- Мелітополь має вигідне географічне розташування на перетині великих транспортних та торгівельних шляхів. Через місто проходить залізнична магістраль регіональної філії Придніпровської залізниці, в планах будівництво аеропорту. Сучасний Мелітополь має досить потужний економічний та трудовий потенціал. Ми реалізуємо масштабні проєкти національного рівня, в тому числі за допомогою європейських партнерів. Мелітополь є центром машинобудування Південно-Східного регіону України, має експортний потенціал. Сьогодні підприємства міста експортують продукцію до 66 країн світу і більше 50 % експорту складає галузь машинобудування. Крім того, активно розвивається туристичний напрямок, адже Мелітополь набув статусу центру великого Азовського субрегіону. Тому сьогодні наша мета – формування єдиної території з облаштованою інфраструктурою для розміщення нових об’єктів промисловості, інноваційної сфери, логістики та супутнього сервісу. Ми переслідуємо такі цілі: економічне зростання, створення нових робочих місць, підвищення конкурентоспроможності та активізації інвестиційної діяльності, - зазначив у своєму виступі Мелітопольський міський голова.

Сьогодні Мелітополь знаходиться на першому етапі створення індустріального парку. Під його розташування обрано земельну ділянку, розробляється концепція. Представити її міська влада планує вже у січні 2022 року.

Іван Федоров зазначив, що Мелітополь готовий стати пілотним містом в Україні, де буде втілено проєкт індустріального парку. І задля цього влада готова працювати над залученням інвесторів та партнерів.

Також за темою

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблими через ворожий удар по Вільнянську.Читати далі

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблим...

Невимовний біль. Співчуття сімʼям загиблих.
Відзначаємо День Конституції УкраїниЧитати далі

Відзначаємо День Конституції України

У часи випробувань, коли наша країна бореться за свою незалежність, Конституція залишається маяком, що вказує нам шлях до справедливості і свободи.&nb...
Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег ГончаренкоЧитати далі

Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег Гончаренко

Пішов у вічність почесний громадянин Мелітополя, поет, прозаїк, публіцист, перекладач, краєзнавець та громадський діяч Олег Гончаренко.