Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

В Мелітополі прийматимуть Концепцію інтегрованого розвитку міста до 2030 року

8
882

    В Мелітополі на фінішній стадії розробка Концепції інтегрованого розвитку міста до 2030 року. Проєкт «Інтегрований розвиток міст в Україні II» впроваджується німецькою урядовою компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за фінансування Урядів Німеччини та Швейцарії.  

     Напрацювання з реалізації проєкту GIZ «Інтегрований розвиток міст в Україні» були представлені 16 листопада. Участь в обговоренні Концепції взяли перший заступник Мелітопольського міського голови Ірина Рудакова, заступники міського голови Михайло Семікін, Олександр Щербаков, Оксана Матвіїшина,  депутати Мелітопольської міської ради, члени робочої групи, експерти та координатори проєкту.
      Мелітополь долучився до проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ» у 2019 році. Він став восьмим містом-учасником проєкту разом зі Львовом, Чернівцями, Вінницею, Житомиром, Києвом (Подільській район), Полтавою та Харковом.
     Мета проєкту — розробка Концепції інтегрованого розвитку міста до 2030 року, яка стане основою соціально-економічного розвитку Мелітополя. Консультанти зі всієї України та фахівці Мелітопольської міської ради аналізували місто з різних перспектив, аби зробити його більш комфортними, безпечними, цікавим.
     Принципами інтегрованого розвитку міста є мобільність, доступність, інклюзивність та партисипація – залучення громадян до прийняття рішень. Ірина Рудакова зазначила, що саме залученість жителів міста в процеси формування цілей його розвитку, обговорення ключових проєктів та прийняття рішень є тією основою, що забезпечує розвиток сучасного міста з урахуванням інтересів усіх його мешканців.
     - Такі стратегічні документи мають бути в кожній громаді. Після того, як ми прослухали експертів, можемо зробити висновок, що аспект планування охоплює всі сфери нашої діяльності і переплетення одного в інше — це дуже важливо. Ми розуміємо, що архітектура не може розвиватися без туризму, економіки, культури. Всі галузі, що розвиваються в нашому місті, мають гармонійно поєднуватися і саме в цьому сенс документу, який ми будемо приймати. Сьогодні ми почули професійні погляди експерті, які вже мають досвід на світовому рівні, - розказала Ірина Володимирівна.
Концепція інтегрованого розвитку міста до 2030 року буде прийнята на сесії Мелітопольської міської ради.

 

Також за темою

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблими через ворожий удар по Вільнянську.Читати далі

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблим...

Невимовний біль. Співчуття сімʼям загиблих.
Відзначаємо День Конституції УкраїниЧитати далі

Відзначаємо День Конституції України

У часи випробувань, коли наша країна бореться за свою незалежність, Конституція залишається маяком, що вказує нам шлях до справедливості і свободи.&nb...
Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег ГончаренкоЧитати далі

Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег Гончаренко

Пішов у вічність почесний громадянин Мелітополя, поет, прозаїк, публіцист, перекладач, краєзнавець та громадський діяч Олег Гончаренко.