Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Ірина Рудакова розповіла про готовність служб надзвичайних ситуацій до небезпек

9
1010

10 листопада відбувся брифінг першого заступника міського голови Ірини Рудакової. На ньому обговорили ряд важливих питань, зокрема, протипожежну безпеку у місті та епідеміологічну ситуацію.

Показники захворюванності вірусом Covid-19 сьогодні наступні: з початку епідемії захворіли 13066 мешканців міста, з них 539 — діти віком до 17 років, 1175 — пацієнти до 29 років, 8148 - до 64 років, 3204 - старші за 65 років. Одужали на сьогодні 10632 людини або 81% від загальної кількості хворих.

На амбулаторному лікуванні перебувають 1919 жителів, на стаціонарному — 254 людини. У відділенні інтенсивної терапії знаходиться 31 пацієнт, на апараті ШВЛ - 7 хворих. Зазначимо, що за останні два тижні кількість нових хворих на Covid-19 зменшилась майже на 47 %. А це означає, що карантинні обмеження, які були прийняті завчасно, дають сьогодні найкращий результат у Запорізькій області.

Продовжується робота з перевірки дотримання протиепідемічних вимог та карантинних обмежень. Так, з 1 по 9 листопада поліція перевірила 257 об'єктів, було виписано 52 протоколи і складено 92 постанови на загальну суму 31280 грн.

Держпродспоживслужба перевірила 51 об'єкт, складено 13 протоколів.

Окремо Ірина Рудакова зупинилась на питанні протипожежної безпеки.

- Останнім часом дуже часто на різних територіях нашої країни трапляються нещасні випадки, повторення яких у Мелітополі ми б не хотіли. Одне із головних завдань, які ставить перед собою міська влада - це безпека і захищеність наших мешканців. Сьогодні під егідою міського голови проводяться перевірки готовності екстрених і аварійних служб. Перевірку проходять майже всі бюджетні установи та організації, їх керівники та колективи. Проведення цієї роботи заплановано на 65-и об'єктах, це установи з масовим перебуванням людей: школи, дитячі садочки, об'єкти культури та спорту. Робота проводиться в декілька етапів. Спочатку перевірявся стан готовності приміщень і їх забезпеченість всім необхідним, далі представники державної служби з надзвичайних ситуацій провели навчання співробітників. Наступним етапом було практичне відпрацювання дій безпосередньо на підприємствах. Наразі проводяться практичні відпрацювання отриманих навичок, які були отримані на перших двох етапах навчання, і перевірка знань. Залучаються екстрені служби, співробітники та керівники, які безпосередньо знаходяться в будівлі чи приміщенні. Перевіряється злагодженість роботи служб поліції, дснс та медичної служби під час надзвичайної ситуації. Ці незаплановані тренування допомагають знайти слабкі місця та відкорегувати взаємодію між державними та муніципальними службами, а також всередині підприємств і установ, - резюмувала Ірина Рудакова.

Також за темою

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблими через ворожий удар по Вільнянську.Читати далі

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблим...

Невимовний біль. Співчуття сімʼям загиблих.
Відзначаємо День Конституції УкраїниЧитати далі

Відзначаємо День Конституції України

У часи випробувань, коли наша країна бореться за свою незалежність, Конституція залишається маяком, що вказує нам шлях до справедливості і свободи.&nb...
Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег ГончаренкоЧитати далі

Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег Гончаренко

Пішов у вічність почесний громадянин Мелітополя, поет, прозаїк, публіцист, перекладач, краєзнавець та громадський діяч Олег Гончаренко.