Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Центр первинної медико-санітарної допомоги отримав новенький Renault Duster

8
825

Мелітопольський міський голова Іван Федоров передав Центру первинної медико-санітарної допомоги ключі від новенького Renault Duster. Цей автомобіль буде закріплений за амбулаторією № 4 та стане у нагоді мобільним бригадам з вакцинації від COVID-19, які сьогодні не тільки проводять колективні щеплення, а й отримують у Запоріжжі вакцину для всього об'єднаного Мелітопольського району.

Вартість авто – 567 тис. грн. Придбано воно за кошти ЦПМСД — як відомо, після реформування амбулаторії фінансуються за кошти НСЗУ відповідно із кількістю укладених з пацієнтами декларацій.

Мелітопольський міський голова Іван Федоров зазначив, що влада продовжує курс на оновлення матеріально-технічної бази медичних закладів.

- Кілька років тому у рамках реформування первинна допомога стала фінансуватися за рахунок Національної служби здоров'я України. Лікарі нашої первинної ланки підписують декларації не тільки з мешканцями Мелітополя, а й всього Мелітопольського району. Для якісного виконання завдань їм необхідна відповідна матеріально-технічна база. Ми проаналізували автопарк, що є в наявності у медзакладів. Він був застарілим. Це не тільки постійні поломки транспорту, а й повна його невідповідність сучасним вимогам комфорту пересування, витрат палива тощо. Планомірно ми почали оновлювати матеріально-технічну бабу — від реконструкції будівель до придбання транспортних засобів, - розказав Іван Сергійович.

Міський голова акцентував, що один з найголовніших викликів сьогодні — це пандемія коронавірусу. Аби медики ЦПМСД могли не тільки оперативно проводити виїзні прийоми пацієнтів, а й кампанію з вакцинації, було прийняте рішення придбати “Рено Дастер”.

Директор Центру первинної медико-санітарної допомоги Лілія Диріна зазначила, що новий транспорт був вкрай необхідним.

- До недавнього часу ми користувались “Сенсом”, якому вже понад 10 років. Більшу частину часу він був у ремонті. Кожного разу при поїздці у Запоріжжя за вакциною, а Мелітополь сьогодні є субрегіональним складом для отримання вакцин і отримує їх для всього об'єднаного Мелітопольського району, ми боялись, щоб наша машина не зламалась. Вкрай важливо, щоб машина була у хорошому стані, бо за поломки в дорозі може відбутися розмерзання холодогенів, в яких перевозять вакцини. Зазначу, що сьогодні ми вакцинуємо колективи всього району, на день може бути по 5 виїздів. Цієї машини нам дуже не вистачало! - запевнила Лілія Диріна.

Міський голова додав, що оновлення автопарку медзакладів міста продовжиться. Зокрема, спецтранспорт для первинної та вторинної ланки планують закупати у країнах Європейського Союзу.

 

 

 

 

 

 

Також за темою

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблими через ворожий удар по Вільнянську.Читати далі

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблим...

Невимовний біль. Співчуття сімʼям загиблих.
Відзначаємо День Конституції УкраїниЧитати далі

Відзначаємо День Конституції України

У часи випробувань, коли наша країна бореться за свою незалежність, Конституція залишається маяком, що вказує нам шлях до справедливості і свободи.&nb...
Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег ГончаренкоЧитати далі

Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег Гончаренко

Пішов у вічність почесний громадянин Мелітополя, поет, прозаїк, публіцист, перекладач, краєзнавець та громадський діяч Олег Гончаренко.