Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Ірина Рудакова розповіла про лідерів вакцинації від COVID-19

8
841

Мелітополь, як і вся Україна, ризикує потрапити у “жовту” карантинну зону. Захворюваність ковідом поступово зростає, і єдиним способом захистити себе та близьких від коронавірусу є вакцинація. Про її темпи та лідерів кампанії розказала на брифінгу перший заступник Мелітопольського міського голови Ірина Рудакова.

Так, за останні 14 діб на CОVID-19 захворіли 135 жителів Мелітополя. На 9 вересня на амбулаторному лікуванні знаходяться 129 пацієнтів, на стаціонарному — 50, з яких 8 - у відділенні інтенсивної терапії. Ще два хворих на апараті ШВЛ.

За словами Ірини Рудакової, за весь період лабораторно ковід був підтверджений у 7 428 осіб, з яких 267 дітей. Одужали на сьогодні 7 028 мелітопольців, тоді як летальних випадків зареєстровано 331.

Перший заступник Мелітопольського міського голови наголосила, що єдиним способом захистити себе та близьких від коронавірусу та його ускладнень сьогодні є вакцинація. Так, на 8 вересня медики Центру первинної медико-санітарної допомоги Мелітополя провели вже 26 593 щеплень від коронавирусной інфекції. Вакциновано 15 904 особи (13 % населення), з них 10 689 отримали два щеплення і закінчили вакцинацію.
- Вакциною Астра-Зенека (Ковішілд, Ковакс) вакцинувались 5 020 осіб, Короноваком - 5 781, Пфайзером - 8 742, Модерною - 7 050. На сьогодні в Мелітополі в наявності є чотири види вакцини: Короновак, Астра-Зенека, Пфайзер і Модерна, - повідомила Ірина Володимирівна.

Сформовані вже і лідери вакцинації у Мелітополі. Так, стовідсотково щеплення вже отримали колективи Мелітопольської райдержадміністрації та ТОВ “Науково-виробниче підприємство “Базис”, майже 86 % вакцинованих у колективі територіального центру соціального обслуговування Мелітопольської міської ради, близько 83 % - в колективі управління освіти. 79 % працівників отримали щеплення від ковіду на Мелітопольському м'ясокомбінаті, 70 % - у медичних закладах міста. 50 %-і показники також подолали “АТБ Маркет”, рибцех, ТОВ “Аріс”, “Двигун”, Мелітопольський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та Мелітопольський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Також за темою

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблими через ворожий удар по Вільнянську.Читати далі

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблим...

Невимовний біль. Співчуття сімʼям загиблих.
Відзначаємо День Конституції УкраїниЧитати далі

Відзначаємо День Конституції України

У часи випробувань, коли наша країна бореться за свою незалежність, Конституція залишається маяком, що вказує нам шлях до справедливості і свободи.&nb...
Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег ГончаренкоЧитати далі

Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег Гончаренко

Пішов у вічність почесний громадянин Мелітополя, поет, прозаїк, публіцист, перекладач, краєзнавець та громадський діяч Олег Гончаренко.