Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

В ЦНАП може з'явитися пункт вакцинації населення від COVID-19

8
823

Перший заступник Мелітопольського міського голови Ірина Рудакова дала брифінг з актуальних питань. Про перспективні пункти вакцинації, переїзд ліцею № 10 у зв'язку з реконструкцією та боротьбу з карантинними рослинами, читайте в нашому матеріалі.

На початку брифінгу Ірина Рудакова розповіла про поточну епідеміологічну ситуацію. Так, на сьогодні ковід лабораторно підтверджений у 7210 мелітопольців, в тому числі 258 дітей.

6903 мелітопольця (96 %) вже одужали. Сьогодні на амбулаторному лікуванні перебувають 56 хворих, на стаціонарному — 32. У відділенні інтенсивної терапії знаходяться 5 пацієнтів, на апараті ШВЛ — 1. З початку пандемії в Мелітополі зафіксовано 325 летальних випадків від ковід.

Щодо вакцинації, то на сьогодні вакциновано 15 758 осіб, або 7 % населення. В Мелітополі працюють 8 пунктів вакцинації на базі амбулаторій сімейної медицина та Центр вакцинації, де щеплення роблять навіть у вихідні.

Ірина Рудакова зазначила: аби наблизити вакцинацію до громадян, розглядається питання відкриття додаткових пунктів вакцинації на базі популярних закладів відвідування. Таким є Центр надання адміністративних послуг, куди люди зазвичай приходять з документами або за їх отриманням. Це питання вже обговорюється з медичними працівниками.

Прокоментувала Ірина Володимирівна і переїзд ліцею № 10. У зв'язку із запланованою реконструкцією учні цього навчального закладу будуть тимчасово отримувати знання на базі колишньої навчальної школи № 1 на вул. Григорія Чухрая.

- Свого часу саме тут навчались діти з навчальних закладів №№ 1 та 8, коли там проводили капітальний ремонт. Територіально це зручно — заклад знаходиться максимально близько до 10-ї школи. Дітям не доведеться, як учням 8-ї школи, їхати з іншого району міста. Переїзд проводиться до початку навчального року, аби потім не переривати навчальний процес. Це пов'язано також з необхідністю провести роботи максимально оперативно. Мелітополю виділена субвенція з державного бюджету по урядовій програмі “Спроможна школа для кращих результатів”, ми за неї боролися. У травні проходив відповідний конкурс, під реконструкцію був відібраний 10-й ліцей. Вартість проєкту складає понад 14 мільйонів гривень, з яких 10 мільйонів складе державна субвенція, 4,3 млн грн — співфінансування місцевого бюджету. Субвенцію маємо освоїти до кінця поточного року. Окрім часткової реконструкції в школі з'явиться своя їдальня, якої тут ніколи не було.

Зазначу також, що за проханням батьків ми шукаємо можливість проведення урочистостей з нагоди Дня знань для учнів ліцею на звичному місці. Так, якщо ремонт не розпочнеться до 1 вересня, урочиста лінійка з нагоди 1 вересня пройде на плацу ліцею. Якщо реконструкція буде вже розпочата, лінійка буде проведена на майданчику у головної сцени в парку ім. Горького, - розповіла Ірина Рудакова.

Прокоментувала перший заступник міського голови і ситуацію з ліквідацією карантинних рослин.

- Комунальне підприємство “Чистота” сьогодні працює на грані можливого, аби своєчасно ліквідувати карантинні рослини, траву та сухий очерет. Так, якщо минулого року на покіс рослин з місцевого бюджету виділялось 180 тисяч гривень і цих коштів вистачило до кінця року, то цього року у зв'язку з небувалою кількістю опадів виділено вже 350 тис. грн. КП не вистачає робочих рук. Косарі працюють по 12 годин, починаючи з 5-ї ранку. Працюють на межах своїх можливостей. Люди не витримують — з 10 наявних ставок працюють лише 5 косарів. Закликаю тих, хто шукає роботу: КП “Чистота” з радістю прийме на роботу косарів.

Сьогодні наявні 5 косарів не тільки ліквідують карантинні рослини та траву, а й косять сухий очерет, який є пожежонебезпечним, - зазначила Ірина Рудакова.

Продовжується і реформування системи харчування у закладах освіти Мелітополя. Так, минулого тижня Мелітопольський міський голова Іван Федоров був на робочій зустрічі з Першою леді України Оленою Зеленською, де обговорювалось це питання.

- Мелітополь одним з перших в країні розпочав цю роботу — реформування системи харчування у школах міста ми розпочали ще у 2018 році. Тоді було оновлено шкільне меню, модернізувані деякі харчоблоки та їдальні, була збільшена сума одноразового харчування та перелік категорій учнів, які потребують безкоштовного харчування. Крім того, у школах з'явились страви від шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Тепер міський голова ініціює реформування системи харчування у дошкільних навчальних закладах. Там заплановане навчання персоналу, модернізація матеріально-технічної бази, оновлення меню - воно буде збалансованим, з мінімальною кількістю цукру. Але і в школах продовжується реформування системи харчування — найближчим часом вартість одноразового харчування буде збільшена з 26 до 35 гривень, - резюмувала Ірина Рудакова.

Також за темою

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблими через ворожий удар по Вільнянську.Читати далі

30 червня у Запорізькій області день жалоби за загиблим...

Невимовний біль. Співчуття сімʼям загиблих.
Відзначаємо День Конституції УкраїниЧитати далі

Відзначаємо День Конституції України

У часи випробувань, коли наша країна бореться за свою незалежність, Конституція залишається маяком, що вказує нам шлях до справедливості і свободи.&nb...
Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег ГончаренкоЧитати далі

Мелітополь прощається: відійшов у вічність Олег Гончаренко

Пішов у вічність почесний громадянин Мелітополя, поет, прозаїк, публіцист, перекладач, краєзнавець та громадський діяч Олег Гончаренко.