Історія мелітопольського хлібокомбінату розпочалась 60 років тому. Нове життя підприємству дали нові власники із Запоріжжя. В модернізацію заводу вони вклали понад 30 млн. грн. Сьогодні тут сучасне обладнання, комфортні та безпечні умови праці.
Враженням від побаченого поділився народний депутат Сергій Мінько:
- Протягом останніх 5-6 років наша команда активно працює над створенням в Мелітополі сприятливого бізнес-клімату. Ми розвиваємо міську інфраструктуру, будуємо дороги, сучасні соціальні об'єкти, щоб створити комфортні умови, щоб сюди було цікаво заходити бізнесу. Адже для міста це додаткові робочі місця і наповнення бюджету. І сьогодні я хочу подякувати керівництву Мелітопольського хлібокомбінату, топ-менеджменту холдингу HD-Group за те, що це важливе для міста підприємство не просто зберегло профіль діяльності. У його розвиток і модернізацію власник інвестував 30 мільйонів гривень, створивши сучасне високотехнологічне виробництво, гідні умови праці і, головне, нові робочі місця. Це означає, що зусилля нашої команди не витрачені даремно, і ми рухаємося в правильному напрямку. Колективу комбінату хочу побажати успіхів і процвітання. Нехай ваша продукція буде смачною, якісною і користується попитом у мелітопольців! - звернувся до присутніх Сергій Анатолійович.
Мелітопольський міський голова Іван Федоров додав, що модернізація хлібокомбінату – це знакова подія для Мелітополя.
- Дуже приємно, що не тільки міська влада активно залучає інвестиції на поліпшення міської інфраструктури, але й представники бізнесу готові інвестувати в розбудову підприємств та розвиток виробництва. Для нас це важливий індикатор та приємний фітбек на багаторічну кропітку працю. Бо протягом попередньої п'ятирічки наша команда щиро намагалася створити чесне конкурентне бізнес-середовище, декларуючи незмінний принцип, що бізнес має платити тільки податки і нічого, крім податків, - зауважив Іван Сергійович.
Віце-президент Всеукраїнської асоціації пекарів, почесний консул республіки Австрія в Запоріжжі, акціонер “Хлібодара” Борис Шестопалов провів гостям екскурсію по оновленому хлібокомбінату. Та продемонстрував сучасні умови, в яких сьогодні виготовляється хлібобулочна продукція. З особливою уважністю на підприємстві підходять до протиепідемічних заходів. Наприклад, потрапити в цех неможливо без відвідування санітарного пункту та спецформи.