Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

У Мелітополі створять музей черешні

5
793

     У Мелітополі сьогодні, 10 червня, презентують Дорожню карту розвитку туристичної дестинації Приазов’я на 2021-2030 роки. Вона була розроблена кращими експертами з туризму на замовлення проєкту USAID “Економічна підтримка Східної України” (USAID ERA). Збільшення туристичного потоку вдвічі, подовження туристичного сезону до 9 місяців та створення Музею черешні в нашому місті — такими будуть результати її втілення. Консультантку проєкту USAID ERA Анну Романову в Мелітополі гостинно привітали міський голова Іван Федоров та його перший заступник Ірина Рудакова.

     Іван Федоров зазначив, що довгий час Мелітополь був містом, що асоціювалось виключно з машинобудівництвом та частково з садівництвом. Сьогодні ж перспективним для нас є напрямок туризму.

     - Мелітопольський район укрупнився - тепер на нашій території проживають більше 300 тисяч населення. Важливо, що у склад нового Мелітопольського району увійшло майже 100 кілометрів Азовського узбережжя. Тож, наш регіон має колосальний туристичний потенціал і задача нашої команди — розкрити його. Ми вдячні вам та проєкту USAID “Економічна підтримка Східної України” за допомогу у розвитку напрямку туризму. Головна родзинка Мелітополя та Мелітопольського району — мелітопольська черешня. Декілька років ми маємо ідею створити в Мелітополі музей черешні. Сподіваюсь, що з вашою допомогою нам вдасться реалізувати цей проєкт, - привітав Анну Романову Мелітопольський міський голова.

     Консультантка проєкту USAID ERA подякувала Мелітополю за трепетне ставлення до всіх донорських проєктів. І повідомила, що виступає амбасадором нашого міста – на робочу зустріч з керівництвом Мелітополя вона прийшла в сережках з черешнями, які носить як талісман.

     - Я в туристичному проєкті вже рік, ми створили брендінг та дорожню карту всього Приазов'я. Мелітополю в цьому проєкті відведена дуже серйозна роль — хаба, який на шляху до всіх туристичних місць Приазов'я. Ви можете самостійно забезпечувати узбережжя продуктами туристичного споживання. Дорожня карта розвитку туристичної дестинації Приазов’я, яку ми будемо сьогодні презентувати, розроблена на 2021-2030 роки. Збільшення туристичного потоку вдвічі, подовження туристичного сезону до 9 місяців — таким буде результат її втілення. Музей черешні стане туристично-інформаційним центром, де турист зможе купити туристичні продукти, тури. Це унікальний проєкт. За останні роки сприйняття Мелітополя серед українців дуже змінилось. Всі тепер знають: якщо черешня — то це Мелітополь, - відзначила Анна Романова.

     Перша концепція майбутнього Музею черешні буде презентована на початку липня. Консультантка проєкту USAID ERA впевнена: він стане справжнім магнітом для гостей нашого регіону.


 


 

Також за темою

Роковини найбільшої техногенної катастрофи – вибуху на 4-му реакторі Чорнобильської АЕС. Читати далі

Роковини найбільшої техногенної катастрофи – вибуху на...

Трагедія Чорнобиля змінила світ. Вона показала, наскільки небезпечними можуть бути технології, і яке велике значення має людська відповідальність.
Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Центрі рекрутингу української армії Читати далі

Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Ц...

За місяць до запорізького рекрутингового центру української армії звернулося більше 700 людей
Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфліктуЧитати далі

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройн...

Для батьків та опікунів які з дітьми виїхали з м. Мелітополь, є можливість оформити статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфлікту.