Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Традиції збегрігаємо: попри окупацію рідного міста мелітопольці зібрались на Молитовний сніданок

3
398

Для Мелітопольської громади це вже звична форма спілкування. Перші молитовні сніданки в Мелитополі були проведені ще у 2009 році, коли міські священики почали збиратися разом для координації соціальної і гуманітарної допомоги. Пізніше молитовні сніданки стали звичним форматом спілкування духовних лідерів громади із представниками влади, освіти, культури, національно-культурних товариств, бізнесу та громадських організацій.

Цього разу в київському Арсеналі зібралися мелітопольці, які стали вимушеними переселенцями. Звісно ж, про втрату дому говорили найбільше, але ніщо не могло згасити особливого духу єдності мелітопольців і турботи один про одного. Організаторами та промовцями на події виступали мелітопольські священники, отец Олександр Богомаз (УГКЦ), пресвітери Брицин Михайло і Іващук Ігор (Церква «Благодать»), яких російські окупанти змусили покинути рідне місто.

Теми, які обговорювались на сніданку, торкались як довоєнного життя, перших днів та місяців місяців окупації, так і сучасних викликів, що постають перед мелітопольцями. Обговорювали повоєнний устрій мелітопольської громади, духовні цінності, які допоможуть будувати спільний громадський простір, роль церков і священників  в цьому.

Багато говорили про моральні виклики під час війни, як шукати баланс між милосердям та справедливістю, і який сценарій - розділення, обмеження, порозуміння, примирення -  громада вибере після деокупаціі.

Мелітополь знову демонструє свою унікальність, інтеркультурність і об’єднанність і починає ініціативу, яка буде продовжуватись в інших центрах допомоги переселенцям.

Також за темою

Роковини найбільшої техногенної катастрофи – вибуху на 4-му реакторі Чорнобильської АЕС. Читати далі

Роковини найбільшої техногенної катастрофи – вибуху на...

Трагедія Чорнобиля змінила світ. Вона показала, наскільки небезпечними можуть бути технології, і яке велике значення має людська відповідальність.
Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Центрі рекрутингу української армії Читати далі

Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Ц...

За місяць до запорізького рекрутингового центру української армії звернулося більше 700 людей
Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфліктуЧитати далі

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройн...

Для батьків та опікунів які з дітьми виїхали з м. Мелітополь, є можливість оформити статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфлікту.