Municipal Site of Melitopol City, Ukraine
Людям із порушенням зору
Стандартна версія

МЕЛІТОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ОФІЦІЙНИЙ ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛ

Скільки коштів втрачає бюджет через «тіньовиків» - перші результати земельної інвентаризації

11
768

     В Мелітополі продовжується робота з інвентаризації всіх земельних ділянок, розташованих на території міста. Відповідну роботу за розпорядженням Мелітопольського міського голови Івана Федорова проводить робоча група у складі спеціалістів податкової служби, управління комунальною власністю, фінансового управління, поліції та інших. Перші результати роботи вражають — через «тіньовиків», що працюють тільки на вулиці Каховське шосе, бюджет міста втрачає понад мільйон гривень.

     За словами Мелітопольського міського голови Івана Федорова, протягом березня робоча група з інвентаризації земельних ділянок здійснила три виїзні наради. Було обстежено понад 60 земельних ділянок комунальної форми власності, що розташовані на Каховському шосе.
      - Ми відпрацювали тільки перший район — це 1/40 частина всього міста. Детально аналізували по кожному підприємству ситуацію зі сплатою земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; працевлаштуванням співробітників; видом діяльності та використанням земельної ділянки за призначенням. Сьогодні ми можемо оголосити перші результати комплексної інвентаризації. Наголошу, що така робота буде проведена по всьому місту, - зазначив Іван Федоров.
      Так, серед всіх обстежених земельних ділянок комунальної форми власності 51 земельна ділянка використовується за договорами оренди землі. По п'яти з діючих договорів оренди не сплачується орендна плата - заборгованість складає майже 1 млн грн. Юридичний відділ виконавчого комітету вже вирішує питання щодо стягнення з боржників в судовому порядку коштів за користування земельними ділянками.
     Після проведеної роботи вже є і позитивна реакція підприємців-боржників. Так, з шести земельних ділянок, які використовуються на підставі державних актів на право постійного користування земельними ділянками, сьогодні по двом вже надійшли заяви на оформлення договорів. По двом земельним ділянкам, які використовувались по договорам сервітутного користування, вже надійшли заяви про оформлення на них договорів оренди землі. З п'яти земельних ділянок, що використовуються без оформлення договорів оренди, по двом вже надійшли заяви на оформлення договорів, ще по трьом направлені вимоги про оформлення документів.
     З шести вільних від забудови земельних ділянок комунальної форми власності, право оренди на які можливо продати на земельних торгах у формі аукціону, чотири вже включено до переліку земельних ділянок, право оренди на які будуть продані на земельних аукціонах.
     - У результаті проведеної роботи також встановлено, що у приватній власності 15-и суб’єктів підприємницької діяльності є нежитлові приміщення, за які не сплачується податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Орієнтовна сума втрат бюджету – майже 160 тис. грн. Листи щодо проведення нарахування та сплати зазначеного податку вже направлені до Мелітопольської податкової інспекції. На сьогодні від боржників вже надійшли кошти у розмірі 30 тис. грн., - розказала директор КП "Комунальна власність" Яна Малахова.
    Мелітопольський міський голова Іван Федоров також дав доручення фінансовому управлінню провести роботу щодо залучення до оподаткування ПДФО підприємств, які не зареєстровані в місті; управлінню соціального захисту разом з Мелітопольською податковою інспекцією - провести інспектування фактично найманих осіб з чисельністю у відповідності до поданої підприємствами звітністю; управлінню комунальною власністю - привести у відповідність до чинного законодавства договірні відносини з землекористувачами; юридичному відділу виконавчого комітету - здійснити заходи щодо стягнення з боржників у судовому порядку заборгованості по договорам оренди землі та примусового розірвання договірних відносин.
    Зазначимо, що аналіз діяльності суб’єктів господарської діяльності, розташованих на Каховському шосе, продовжується. Відповідна робота буде проведена по всьому місту.

 

Також за темою

Роковини найбільшої техногенної катастрофи – вибуху на 4-му реакторі Чорнобильської АЕС. Читати далі

Роковини найбільшої техногенної катастрофи – вибуху на...

Трагедія Чорнобиля змінила світ. Вона показала, наскільки небезпечними можуть бути технології, і яке велике значення має людська відповідальність.
Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Центрі рекрутингу української армії Читати далі

Про актуальні вакансії в підзозділах ЗСУ можна дізнатися в Ц...

За місяць до запорізького рекрутингового центру української армії звернулося більше 700 людей
Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфліктуЧитати далі

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок збройн...

Для батьків та опікунів які з дітьми виїхали з м. Мелітополь, є можливість оформити статус дитини, яка постраждала внаслідок збройного конфлікту.